Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidaEducacióPinaRanda

La 12a edició del concurs Consumópolis, s’ha presentat al CEIP Pare B Pou

Avui matí ha tengut lloc l’acte de presentació de Consumópolis 12. Ho destacam perquè aquesta edició ha estat presentada en el centre d’educació infantil i primària Pare Bartomeu Pou (Algaida) i en el qual durant diferents edicions hi han participat alumnes de cinquè i sisè de primària de la nostra escola.

presentacioconsumopolis12
Foto: CAIB

“Internet: en fas un ús responsable?” és el títol de la dotzena edició del concurs escolar Consumópolis, que han presentat avui la consellera de Salut, Patrícia Gómez,  y el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyats del director general de Consum, Francesc Dalmau, i del director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas. La iniciativa, promoguda per l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) en col·laboració amb els organismes de consum de les comunitats autònomes, pretén sensibilitzar els infants i joves sobre la importància de consumir d’una manera conscient, crítica, solidària i responsable.

La consellera de Salut ha remarcat la importància de promoure un consum responsable “que contribueixi a canviar el món i fer-lo més solidari i sostenible”, i ha destacat que en l’edició passada del concurs es va batre un rècord de participació ja que s’hi varen inscriure 795 alumnes de 16 centres de les Illes Balears distribuïts en 159 equips.

Per la seva banda, el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha explicat que “és important fer de l’escola un indret de formació en tots els àmbits de la vida” i que “petites iniciatives com aquesta ajuden a construir futurs ciutadans més conscienciats i solidaris”.

Enguany, el període d’inscripció va començar el 10 d’octubre i es tanca el 15 de març de 2017. Actualment ja s’hi han inscrit 25 equips, tal com ha explicat el director general Xisco Dalmau durant la presentació, a la qual ha assistit també la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet.

Dalmau ha recalcat que els docents ja poden inscriure els equips directament en el portal <http://www.consumopolis.es/>, on poden accedir a les bases, les instruccions generals de participació i la guia docent per a l’elaboració del blog. La pàgina és també una eina per estar al dia en matèria de consum responsable i ofereix més de seixanta fitxes pedagògiques, una zona de jocs, el desafiament ConsuQuizz, un tauler d’anuncis i el concurs escolar Consumópolis 12.

Així mateix, cal recordar que en l’edició de 2016 reberen un reconeixement els centres més participatius en nombre d’equips que varen acabar les dues activitats del concurs. En primer lloc va quedar el  CEIP Pare Bartomeu Pou d’Algaida amb 13 equips, i el segon va ser l’IES Binissalem (Mallorca), amb 12 equips. El tercer més participatiu va ser el CEIP Inspector Joan Capó de Felanitx (Mallorca) amb 7 equips.

Cal recordar també que en l’edició de Consumópolis de 2015, els set primers grups de les Illes varen ser del CEIP Pare Bartomeu Pou.

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d