Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidaAny LlullCulturaPinaRandaTradicions

Gran concert de la Banda de Música d’Algaida i la Banda Lira Esporlerina

coetanisAhir dissabte va tenir lloc a l’Església d’Algaida el tradicional concert de Santa Cecília, la patrona dels músics. En paraules dels responsables de la Banda de Música d’Algaida, aquest és sempre el concert més important de l’any.

Coetànis era el títol del concert de composicions musicals contemporànies a partir de la ‘Vida Coetània’, ‘Cant de Ramon’ ‘Lo Desconort’ i ‘Llibre d’Amic e Amat’ de Ramon Llull. Enguany aprofitant l’any Llull, es va decidir encomanar i interpretar composicions dels autors Antoni Mairata, Victor Ferragut i Xavier Gelabert a on expressassin el seu punt de vista sobre Ramon Llull. Aquestes tres composicions s’havien encarregat als tres autors de manera conjunta les bandes de música de Algaida, Esporles, Ses Salines i Son Servera.

dsc_3196

També es volia que aquesta interpretació fos recitada per l’actor Toni Gomila, a qui feia temps que se li anava darrera per tal de poder fer alguna cosa conjunta segons contaren els responsables de la banda. Ahir es va complir el propòsit de reunir-se i la banda de Música d’Algaida i la Lira Esporlarina, interpretaren aquestes tres peces. Al concert hi assitiren els autors de els composicions a excepció d’Antoni Mairata que es trobava a Madrid.

El concert fou molt emocionant i l’església d’Algaida estava ben plena per poder escoltar la gran actuació conjunta que feren els músics algaidins i esporlerins. La unió de música contemporània interpretada pels músics de cada una de les bandes amb els textos de Llull recitats per l’actor Toni Gomila va permetre als assistents a endinsar-se en l’univers lul·lià i mantenir viu l’esperit de concòrdia i recerca científica de la veritat del més savi i universal dels mallorquins.

A la vegada, es varen presentar els joves músics que aquest any han passat a formar part de la banda de Música d’Algaida. Amb la flauta Nuria Pardo, amb el clarinet Manoli Dantí, Inés Mulet, Maria Garau i Catalina Puigserver; amb el saxo Maria Encabo i Caterina Ballester; al trombó: Sebastià Vich i Miquel Llompart i a la percussió Miquel Angel Julià.dsc_3197

Malauradament per problemes tècnics no ens és possible oferir-vos els enregistraments del concert d’ahir, donat que tot i que tenim imatge no se sent res del concert. Demanam disculpes als lectors, ja que la nostra intenció era oferir alguns fragments. No obstant això, reproduïm el vídeo penjat per la batlessa Maria Antònia Mulet al seu Facebook.

Cal recordar que la Banda de Música d’Algaida i la Banda Esporlerina actuaran de bell nou el dissabte 19 a l’Església d’Esporles a les 17:30h.

Redacció Noticiari Es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d