Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaCulturaFestesLlengua

Miquel Brunet, XXV premi Santa Anneta que atorga Titoieta Ràdio.

04c6982e-b074-4750-939f-4a74be39aaeeEl Centre Cultural d’Algaida, entitat promotora de Titoieta Ràdio, ha decidit atorgar el XXV Premi Santa Anneta al pianista, compositor i productor audiovisual Miquel Brunet per la seva contribució a la cultura catalana.

Amb aquesta distinció es valora la feina feta per Miquel Brunet per la investigació, difusió i popularització de la cultura de les nostres illes. Amb el guardó, Titoieta Ràdio destaca la importància de la cultura i en concret de la música pel desenvolupament d’un país.

Miquel Brunet Estarellas va néixer a Bunyola i va dedicar part de la seva joventut a estudiar piano, harmonia, composició musical, jazz i música contemporània. Des de fa més de 20 anys, es dedica a la producció musical i audiovisual. També s’ha dedicat a la docència impartint classes al Conservatori Superior de Música de les Balears.

Ha produït o dirigit el treball d’alguns dels principals artistes de les Illes Balears: com Els Valldemossa, la Coral de la UIB, Cap Pela, Cucorba, l’Orquestra Simfònica de les Balears, els Cors de la Fundació Teatre Principal, Isidor Marí, Aires Formenterencs, Entreveus, Al Mayurqa, Joan Bibiloni, Toni Morlà, i també de l’Orquestrina d’Algaida.

També ha destacat pels seus treballs de caire més personal com Dsilen6, Recull de bandes sonores per a diversos documentals, Connexions Cromàtiques, Imaràntia, Sinergies i, el seu darrer espectacle, Ferments, una reflexió multidisciplinar sobre la identitat musical de Mallorca. Actualment continua les seves produccions des d’Ona Edicions, editorial de la qual n’és propietari.

Amb rigorositat i passió per la seva feina s’ha convertit en un personatge clau per la llengua i cultura de les nostres illes. Ha treballat per crear una cultura musical pròpia que begui de la tradició però sense por de mirar el futur. Defensant que des d’una cultura minoritària es pot fer una aportació important al panorama creatiu global, encarant el present i el futur amb una veu pròpia i defensant la nostra identitat.

El Premi Santa Anneta es lliurarà dijous 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, a les 20  hores al Casal Pere Capellà d’Algaida, durant l’acte hi hauà una breu actuació de Biel Oliver en homenatge a Josep Maria Llompart, en el seu any cultural.

En anteriors edicions, han estat premiats amb el Santa Anneta: Biel Majoral, Miquel Cardell, El Temps, l’ACIC, els Cossiers d’Algaida, la discogràfica BLAU, la pel·lícula El Mar, el GOB, Aula Cultural, l’Associació Voltor, VilaWeb, el Projecte Alcover, TVE a les Balears, Cucorba, l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, l’Associació Trenta-1, el grup editorial Enderrock, els treballadors de RTV de Mallorca, Acorar, l’Editorial Moll, la Plataforma Crida, els diaris ARA, Unió de Pagesos de Mallorca i Tomeu Penya.

Redacció essaig.cat 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: