L’atur baixa a Algaida un 0,57 % durant el setembre

Segons les dades publicades pel SEPE en el mes de setembre, el nombre d’aturats ha baixat en 1 persona. Aquest és el saldo resultant que 3 homes hagin trobat feina i 2 dones l’hagin perduda. El nombre total d’aturats és de 174 , dels quals 86 són homes i 88 dones. 

Les persones majors de 45 anys amb 87 aturats són el grup d’edat més afectat per l’atur, seguit dels que es troben entre 25 i 44 anys amb 73 aturats. El grup menys nombrós són els menors de 25 anys amb 14 aturats

Per sectors veiem que en el sector serveis és on major nombre d’aturats hi ha al municipi amb 134 persones, seguit de la construcció amb 22 aturats, la indústria amb 8 aturats, les persones sense ocupació anterior amb 7 aturats i per últim l’agricultura amb 3 aturats.

taula_atur_set18

Pel que fa a l’afiliació a la Seguretat social, aquesta ha augmentat un 3,03 % amb un total de 1224 afiliats, 34 més que el mes anterior.

Respecte a les dades de les Illes Balears, registraren un nou màxim d’ocupació durant el setembre de 2018. Així hi havia 40.747 persones aturades, una xifra que situa el nivell de desocupació per sota de l’existent el 2008. En termes interanuals la Comunitat Autònoma encadena 6 anys consecutius amb reduccions interanuals de la desocupació. Al setembre l’atur ha baixat en 1.668 persones (-3,9% ) respecte al mateix mes de 2017. No obstant això, des d’una perspectiva intermensual l’atur a les illes ha augmentat en 2.120 persones (5,5%).

En termes comparats, Balears és l’única comunitat que ja representa un menor atur que el 2008, exactament -6.060 (-14,8%), mentre que el conjunt espanyol encara té un 22,6% més d’atur.

Redacció essaig.cat 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.