Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Crònica del darrer plenari de la legislatura

A partir de les 20:30 hores del dijous 2 de maig de 2019, es reuní per darrera vegada aquesta legislatura tota la corporació municipal, amb l’assistència de tots els regidors, l’interventor Joan Obrador Esteva i la Tècnica d’Administració General Maria Antònia Palou Rosselló que exerceix de secretària accidental.

Després de la lectura i aprovació de les actes de les sessions de 4 d’abril i de 30 d’abril de 2019, començà el plenari que per a molts sonava a comiat i on el bon rotllo entre els diferents regidors es feu més que evident.

Resolucions

En primer lloc es va sotmetre a aprovació la modificació inicial del reglament de règim intern de l’Escola municipal d’Infants ”Flor de Murta”. S’aprovà per unanimitat. Ara passarà al dictamen de l’Institut Balear de la Dona i s’exposarà durant 30 dies per tal que s’hi puguin presentar al·legacions.

Després la batlessa va explicar l’adhesió i el compromís de l’Ajuntament d’Algaida de facilitar la difusió i la sensibilització del projecte Vacances en Pau 2019 arreu del municipi. El programa consisteix en l’acollida temporal de nins i nines d’entre 10 i 12 anys procedents dels campaments de refugiats sahrauís a Tindouf, Algèria. Els infants són acollits per famílies de les nostres Illes. El projecte pretén donar als infants sahrauís la possibilitat de millorar la seva salut, a través de la millora de la dieta i les revisions mèdiques, la possibilitat de sortir de les altes temperatures del desert, conèixer un altra cultura i un altre idioma i, en general, cobrir les principals mancances d’aquests menors, vivint uns mesos lluny de les dures condicions dels campaments. L’objetiu d’aquest projecte és també sensibilitzar la societat sobre la causa sahrauí, i la creació de vincles afectius entre les famílies d’acollida i les famílies biològiques dels infants. Des de l’Ajuntament es donarà difusió de la campanya i es promourà que les famílies del municipi hi participin. S’aprova per unanimitat.

Control i fiscalització

En els assabentats dels acords de la Junta de Govern Local adoptats en dates 26 de març i 4 d’abril de 2019 i de les resolucions d’Alcaldia adoptades des del darrer Ple ordinari. Ni Rafel Oliver del PP ni Tomeu Ballester presentaren cap pregunta.

Informació Municipal

La batlessa Maria Antònia Mulet va informar de les següents qüestions:

  • S’ha signat un conveni amb el Consell de Mallorca per tal de dur a terme una reducció dels felins asilvestrats, per valor de 4.600 euros.
  • Ha arribat els fons de cooperació local i que apugen a 159.987,22 euros, cosa que augmenta en 38.666 euros (un 31 % més), davant els nous criteris d’adjudicació aprovats per la FELIB.
  • La recollida d’oli Porta a Porta començarà a partir de dia 11 de juny a a la mateixa hora del vidre, es a dir els dimarts a primera hora. Es farà promoció en els diferents mercats de Pam a Pam de Porreres, Algaida i Montuiri.
  • S’ha presentat l’agenda de primavera que ve carregada d’actes d’entitats i associacions, de la qual va batlessa va destacar la seva implicació
  • Demà dia 3 de maig, l’Ajuntament d’Algaida signarà el protocol amb la delegació de govern per la incorporació de la Policia Local en el protocol contra la violència de gènere.

Precs i Preguntes

Rafel Oliver del PP es va interessar per la plaga de moixos que continua a la zona de sa Serradora. També que arran les pluges s’han fet nous clots a l’aparcament de sa Serradora. La batlessa en prengué nota.

Tomeu Ballester que s’acomiada com a líder de Més per Algaida, Pina i Randa donà les gràcies a tots els regidors i a la secretària accidental. Rafel Oliver s’afegí a la gratitud, i desitja molta sort per a les properes eleccions.

La batlessa va concloure donant les gràcies per part de l’equip de govern, tot agraïnt a tots els regidors però especialment als tres membres de l’equip de govern, que no estan en posicions de sortida molts d’encerts. També va desitjar sort als caps de llista de l’oposició (Rafel Oliver del PP i Margalida Puigserver de Més) sort per a les propers eleccions del 26 de maig de 2019

Una vegada conclosa la sessió, la batlessa Maria Antònia Mulet feu entrega d’una obsequi a cadascun dels regidors i regidores que havien fet part tant de l’equip de govern com de l’oposiciñó aquesta legislatura.

La corporació municipal de la legislatura 2015-2019, en la darrera sessió plenària. Hi apareixen d’esquerra a dreta, els 3 regidors de Més per Algaida, Pina i Randa, el 4 del PP i els 6 del PSIB-PSOE.

Després feren una fotografia de grup amb tots els regidors que han acabat la legislatura. En aquesta fotografia hi apareixen alguns dels regidors que tot i anar en llistes, no estan a llocs de sortida. Maria Antònia Sastre, Catalina Maria Fullana Abrinas i Gabriel Vidal Busquets del PSIB-PSOE, Catalina Llull Perelló del Partit Popular i Guillem Fiol Gelabert de Més per Algaida, Pina i Randa.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: