Dijous, setembre 28, 2023
AlgaidaEducacióPinaRandaServeis Socials

Infants i joves del municipi es podran beneficiar del programa ‘Aprendre enganxa’

mancomunitatcaixabankUn total de 243 menors i adolescents dels municipis que integren la Mancomunitat Pla de Mallorca participaran en el nou projecte Aprendre Enganxa. Ahir, les directores de l’Àrea de Negoci de CaixaBank des Raiguer i Llevant, Marian Roser i Margalida Puigserver, i la presidenta de la Mancomunitat Pla de Mallorca, Joana Maria Pasqual, varen signar un conveni de col·laboració a través del qual l’Obra Social la Caixa concedeix 35.000 euros a aquesta important iniciativa. La iniciativa es gestionarà mitjançant els Serveis Socials comunitaris de la mancomunitat.

En concret, els municipis inclosos en aquest projecte són Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca de Bonany.

Des dels centres educatius i dels Serveis Socials “es va detectar la necessitat de reforçar en els estudis a un sector de la població infantil que, per un o altre motiu, no rebia l’adequat reforç a casa i necessiten d’una ajuda extra fora de l’horari escolar”. No obstant això, segons les responsables del programa, de vegades, “les famílies no tenen les habilitats o els recursos necessaris per dur a terme aquesta tasca d’una manera satisfactòria”.

Per això, es va plantejar la conveniència de crear una aula d’estudi a cada municipi (que complementi les activitats que es desenvolupen a l’escola i les hores que dediquen els infants a casa i també millorar les tècniques d’estudi entre els joves. Tot amb l’objectiu de prevenir del fracàs escolar que pot suposar per a molts dels infants i joves de l’interior de l’illa.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: