Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidaCastellitxCulturaLlenguaPinaRanda

S’han fet públics els guardonats amb els Premis Castellitx 2017

El passat dissabte dia 1 d’abril de 2017 es reuní el Jurat dels Premis Castellitx de les diferents modalitats i acordaren les obres guanyadores en les diferents modalitats dels premis Castellitx de l’any 2017.

Els guardonats

XLI Premi de Poesia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 36 titulat Nòmades de Joan Josep Barceló i Bauçà, de Palma, Mallorca.

XLI Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 103 titulat Una vida d’heroi, de Pere Martorell Vallespir, de Palma, Mallorca.

XXXIX  Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat): Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 69 titulat Exili d’Andreu Matamalas Fons, de Sant Llorenç des Cardassar, Mallorca.

XXII Premi d’Investigació: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 111 titulat El patrimoni paleontològic del terme d’Algaida i de la comarca de Randa. Catalogació, caracterització, valoració, gestió i divulgació de Bernat Morey Colomar, de Santa Eugènia, Mallorca.

XV Premi de Fotografia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Fotografia núm. 150 titulada Tardor, de Nemesio Jiménez Jiménez, de Montuïri, Mallorca.

V Premi Juvenil de Narrativa Curta: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 7 titulat L’ovella negra de la família d’Aina Casal Pelegrí de Barcelona.

VIII Premi de Pintura: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros per l’obra titulada Estructura al port de Bilbao de Gonzalo Rodríguez Gómez de Bélmez, Còrdova.

III Premi Musical. Composicions per a banda de música: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 102 titulat Els corsaris d’Eivissa de Mario Errea del Pago, de Marratxí, Mallorca.

El jurat i l’acte de lliurament

El Jurat d’aquesta edició ha estat format per:

  • Àmbit Literari i d’InvestigacióPere Fullana Puigserver, Gabriel Janer Manila, Miquel Serra Roig, Antoni Vidal Ferrando
  • Àmbit de Fotografia: Joan Capellà Galmés, Maria Josep Mulet Gutiérrez i Agustí Torres Domenge
  • Àmbit Arts PlàstiquesLluís Maraver Moreno i Lourdes Sampol Noguera
  • Àmbit MusicalAndreu Julià Serra, Juan Miguel Romero Llopis i Josep Prohens Julià

El lliurament dels guardons dels Premis Castellitx 2017 tendrà lloc durant la NIT ALGAIDINA DE LA CULTURA, la festa literària que se celebrarà a l’església d’Algaida dilluns, dia 17 d’abril de 2017 a les 20.30 hores.

La Nit Algaidina de la Cultura serà transmesa en directe per Titotieta Ràdio, emissora municipal d’Algaida, a través del 107.7 de l’FM i per Internet a http://www.titoieta.cat.

En total, a l’edició de 2017 s’han presentat 166 treballs. Les obres guardonades amb la Rosa d’Or de la Pau, seran properament publicades dins la Col·lecció Binària, edicions virtuals de l’Ajuntament d’Algaida, d’accés lliure i gratuït a través de la pàgina www.ajalgaida.net. En aquest espai, també podeu trobar tota la informació relativa als Premis.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d