Divendres, desembre 1, 2023
AlgaidaPatrimoniPina

Es restaurarà la Creu de Pina amb una ajuda dels Fons Europeus.

Segoons informa L’Ajuntament d’Algaida en una nota de premsa, el consistori municipal durà a terme un projecte de restauració i conservació de la Creu de Pina, amb una subvenció del 50 per cent de fons europeus que arriba a través de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears. Així, el pressupost del projecte és de 16.600 € dels quals l’Ajuntament d’Algaida pagarà el 50 per cent restant.

La Creu de Pina va ser declarada Bé d’Interès Cultural (BIC) l’any 1963. La creu és d’estil neogòtic i està situada al carrer de Sineu, a l’entrada del poble. Està construïda amb pedra de marès i de pedra calcària. A la llanterna hi figura a un costat l’any de la seva construcció (1908) i a l’altre l’escut de Pina i als altres dos els noms dels sants patrons, sant Cosme i sant Damià. La creu duu l’anagrama de Jesucrist i està circumdada d’una orla.

La regidora de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Garcias, informa que el projecte serà executat per l’empresa Xicaranda, especialitzada en la conservació i restauració de béns culturals. “Des de l’Ajuntament sempre hem tengut molt clara la importància de la conservació del patrimoni històric i cultural del nostre terme municipal”, apunta Garcias.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: