Dilluns, desembre 4, 2023
Algaida

L’Ajuntament d’Algaida realitzà una campanya de neteja com a part del projecte ciutat educadora.

El passat dissabte, dia 30 de novembre, en el marc del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, l’Ajuntament d’Algaida organitzà una diada com a municipi que forma part de la xarxa de l’Associació Internacional de
Ciutats Educadores.

Així, es va dur a terme la lectura del manifest sota el títol Escoltar la ciutat per a transformar-la. El manifest d’enguany aposta per una escolta activa que permeti reforçar els vincles comunitaris, enfortir el sentiment de pertinença i assegurar que totes les parts contribueixen activament en la co-construcció de la Ciutat Educadora.

Posteriorment, es va dur a terme una jornada de neteja de diferents espais del municipi per tal de “conscienciar-nos de la importància de reciclar, reduir els envasos i no embrutar l’entorn”.

En aquest sentit, cal destacar que com a activitat paral·lela i també en el marc del programa transversal d’Algaida Municipi Educador, l’Ajuntament d’Algaida va donar cendrers als bars del municipi mitjançant els quals pretén conscienciar als fumadors sobre els danys de les llosques envers el medi ambient. De fet, en el decurs de l’acte de neteja, els participants varen omplir 15 botelles de llosques recollides en el municipi. Els cendrers s’aprofiten per a informar que una llosca tarda 10 anys a desaparèixer i pot contaminar 50 litres d’aigua.

Cal tenir present però que millor no encendre cap cigarreta i deixar de fumar, podria ser una altra de les bones mesures educadores del municipi.

Cal recordar que des del passat mes de juny de 2018 el municipi d’Algaida forma part de la xarxa de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.
És, aquesta, una adhesió de compromís amb l’objectiu constant d’aprendre,
intercanviar i compartir experiències, amb una atenció especial a la formació, a la promoció i al desenvolupament de tots els col·lectius del municipi. És, també, unacrida a la Participació Ciutadana: l’administració i el teixit associatiu volem treballar en xarxa i implementar la transversalitat de totes les àrees claus resseguint els principis bàsics de les Ciutats Educadores.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: