Dissabte, desembre 9, 2023
AlgaidaCoronavirus

Petits gests que fan més bo de dur el confinament

Ho havien anunciat a través de les xarxes socials, però de ben segur que no s’esperaven el ressò que ha tengut la seva petita acció dins el poble, però també a la resta de l’estat espanyol.

Per fer més bo de dur el confinament als més petits de la casa, la Policia Local d’Algaida havia volgut aportar el seu granet d’arena. Mentre els policies s’encarreguen que es compleixin les normes establertes i que restringeixen els moviments i desplaçaments, els han donat una simpàtica sorpresa als nins i nines trencant en certa mesura la monotonia d’aquests dies. Guitarra en mà i fins i tot participant de la coreografia 5 policies han interpretat la cançó popular infantil En Joan Petit quan balla.

“Teniu ganes de cantar amb nosaltres?” demanava un dels polícies mentre els seus companys sortien dels dos vehicles oficials. Va començar la cançó arrencar amb els acords, acompanyat per les palmes i els balls dels seus companys, i, de manera inevitable, els veïnats es varen convertir en el coro perfecte. Un dels agents és cantant del grup mallorquí Ses Bubotes.

La breu actuació dels agents ha estat rebuda amb alegria des dels balcons, on diverses famílies han compartit el moment a través de les xarxes socials i han agraït amb aplaudiments el divertit moment.

Tan és així que els vídeos concretament aquest del carrer del campet, difòs per moltes xarxes socials (facebook, twitter i whatsapp) no només a Mallorca sinó també arreu de l’estat espanyol, tant que mitjans de comunicació de Mallorca (Ultima Hora, Diario de Mallorca, Dbalears.cat, Ara balears) , com Catalunya com en elnacional.cat o larepublica.cat i estatals com Mediaset o la cadena COPE s’han fet ressò de la iniciativa de la policia local d’Algaida.

Tant és així que fins i tot l’escriptor Màrius Serra ha plantejat una pregunta al seu twitter sobre quina cançó popular haguessin triat allà. Les repostes cal cercar-les al fil sortit en el seu perfil

La bona notícia és que si el temps ho permet, avui diumenge aniran a cantar a Pina i Randa, i dimecres que ve tornarem a fer sonar les sirenes. El cap de setmana, tornarem a cantar una altra vegada.

Gran gest aquest de la policia local i que no ens ha de desviar de l’objectiu inicial de quedar-nos a casa, sense sortir gaire al carrer si no és estrictament necessari i imprescindible i a continuar amb els ànims ben amunt per fer més bo de dur el confinament per mor del coronavirus.

Potser no hagi agradat a tothom, però vistes les reaccions dels algaidins i algaidines és la gratitud d’un poble als seus policies locals.

Redacció essaig.cat.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d