Dilluns, octubre 2, 2023
AlgaidaCoronavirusPinaRanda

El GOIB complementa les mesures adoptades per Sanitat a partir de demà.

El Govern balear ha anunciat aquest dilluns quines seran les noves mesures que s’adoptaran a partir d’aquest dimarts per intentar controlar els contagis de coronavirus en la comunitat autònoma. Són una sèrie de novetats que complementen les ja avançades aquest passat divendres pel ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Una de les més importants és la prohibició de la celebració de party boat i festes diürnes en piscines, i la prohibició temporal també de l’esport de contacte i el retard de les competicions esportives, en principi, fins a l’1 d’octubre.

La presidenta de la Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha recordat que moltes de les mesures ja anunciades divendres passat pel Govern d’Espanya ja s’aplicaven a les Balears com les que es refereixen a l’oci nocturn o la prohibició de les ‘botellades’. Pel que fa a l’oci nocturn, sí s’avança l’hora de tancament per als establiments una hora, passant de les 2 a la 1 de la matinada.

Respecte a les manifestacions multitudinàries, Armengol ha anunciat que hauran de ser autoritzades prèviament a la seva celebració per Salut Pública. Això es refereix especialment a les manifestacions perquè la resta d’esdeveniments tenen ja limitacions d’aforament (1.000, en exterior, i 300, en interiors).

Una altra de les novetats a les Illes Balears és la modificació de l’aforament dels espais de culte, que passa del 75 al 50 per cent, fet que suposa la volta a una reestricciones prèvia.

Els locals i establiments que reben a clients han d’informar a la porta de la capacitat màxima inclòs els treballadors, l’horari d’obertura, l’obligatorietat de complir la distància de seguretat i l’ús de mascaretes. La mesura arriba després que les inspeccions hagin detectat que no estan donant aquesta informació.

L’esport de contacte queda prohibit durant els pròxims 15 dies. Passades aquestes setmanes, es tornarà a avaluar. Això, han assegurat, no afecta els entrenaments, «es podrà entrenar però sense contactes entre grups», ha dit Gómez.

Les competicions esportives que tenien previst iniciar l’1 de setembre es retardaran, en principi, fins al dia 1 d’octubre. Encara que «tot dependrà de l’evolució de la situació», ha afirmat la consellera.

Pel que fa a les residències de gent gran, Armengol ha detallat que es controlaran els règims de visites i sortides. A més es farà PCR a tots els nous ingressos.

Francina Armengol i la consellera de salut Patricia Gómez han reconegut en la roda de premsa que la incidència del coronavirus a Mallorca és alta i que la situació hospitalària es pot complicar les pròximes setmanes. “Hi ha una situació de major increment de contagis, encara que cal subratllar que cada illa té unes xifres diferents”, ha dit, a més de destacar que les decisions que va anunciar Illa divendres es varen prendre per unanimitat de totes les comunitats autònomes en el consell interterritorial.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: