Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaPinaRandaTreball

Baixa l’atur el mes de juliol a Algaida

Segons les dades publicades pel SEPE al mes de juliol el nombre d’aturats ha baixat en 3 persones, de les quals varen sortir de la llista de l’atur 4 homes i ha augmentat en 1 dona. El nombre total d’aturats és de 265, dels quals 118 són homes i 147 dones.

Les persones majors de 45 anys amb 135 aturats són el grup d’edat més afectat per l’atur, seguit dels que es troben entre 25 i 44 anys amb 106 aturats, el grup menys nombrós són els menors de 25 anys amb 24 aturats.

Per sectors veiem que en el sector serveis és on major nombre d’aturats hi ha al municipi amb 203 persones, seguit de la construcció amb 39 aturats, la indústria amb 11 aturats, les persones sense ocupació anterior amb 10 aturats i per últim l’agricultura amb 2 aturats.

Per contra, i aquesta dada és negativa baixen les afiliacions a la seguretat social a Algaida. En total hi ha 1169 persones afiliades a la SS que treballen a Algaida, 9 manco que el mes passat i 64 menys que fa un any. Baixen sobretot del règim general (-14) però augmenten els règims d’autònoms (3), agrari (1) i llar (1).

I a Balears i la resta de l’estat?

Les Balears són la comunitat autònoma a on més ha crescut l’atur, en termes interanuals, tot i que baixa un 3,7% respecte al mes de juny. En concret, un total de 71.547 persones estan a l’atur, una xifra que suposa un increment d’un 90% respecte al mateix mes de l’any passat, on hi havia 34.042 aturats.

La majoria dels aturats pertanyen al sector dels serveis, on s’ha registrat un total de 55.022 persones aturades. Per darrere hi ha la construcció, amb 8.659 aturats. En el sector de la indústria se n’han registrat 3.002 i en el de l’agricultura, 912. Respecte del mes de juny, l’atur ha baixat en 3.561 persones al sector dels serveis a les Balears, i en el de la construcció hi ha 519 persones més. En el sector de l’agricultura i de la indústria hi ha 11 i 53 aturats menys, respectivament.

Pel que fa a l’estat, el nombre d’aturats registrats a les oficines dels serveis públics d’ocupació ha baixat en 89.849 aturats el juliol (-2,33%), el primer descens des de l’inici de la pandèmia i la caiguda més gran de l’atur en un mes de juliol des del 1997, fins a un total de 3.773.034 aturats.

En un mes marcat pel final del confinament i l’estat d’alarma, les dades publicades aquest dimarts pels ministeris de Treball i Seguretat Social revelen que al finalitzar el mes de juliol hi havia inscrits a Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) 3.773.034 aturats, 89.849 menys que un mes abans, el primer descens des del febrer.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: