Dimarts, novembre 28, 2023
Algaida

L’Ajuntament d’Algaida reb un distintiu internacional pel seu compromís amb les polítiques d’igualtat de gènere.

L’Ajuntament d’Algaida ha obtingut el distintiu internacional SG CITY 50-50 pel seu compromís amb el foment de la igualtat de gènere des de totes les àrees de gestió municipal com a eix transversal. També per dur a terme polítiques de sensibilització, la formació en perspectiva de gènere i el treball conjunt per a erradicar qualsevol classe de discriminació per raons de sexe així com l’eliminació de les violències masclistes.

Aquest segell té una validesa de 2 anys, moment en què es tornarà a revisar el document amb les diferents iniciatives i compromisos adquirits per l’Ajuntament d’Algaida. Un dels requisits per poder rebre aquesta certificació era tenir constituïda la Comissió d’Igualtat d’Algaida, Pina i Randa, que fou creada el mes de gener de 2020.

La SG CITY 50-50  que lliure l’Associació FORGENDER SEAL és la primera certificació d’àmbit internacional que permet implantar un sistema de gestió per avaluar i certificar el compromís dels governs municipals a favor de la igualtat de gènere.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Puigserver, apunta que amb aquesta iniciativa el municipi “deixa avaluar les polítiques d’igualtat que tenim en marxa per part d’un organisme competent d’àmbit internacional, adquireix nous reptes i, d’aquesta manera, passa a l’acció amb un pla de compromís polític i estratègic a favor de la igualtat efectiva entre dones i homes”.

El distintiu per la igualtat de gènere s’ha dissenyat d’acord amb les competències municipals, la normativa nacional i els mandats i tractats internacionals amb relació als drets humans de les dones, el desenvolupament humà, les ciutats i el canvi climàtic.

L’Associació FORGENDER SEAL, sense ànim de lucre, té com a propòsit crear sistemes de gestió de gènere que afavoreixin la construcció de societats més justes i igualitàries, proposin democràcies més participatives i paritàries i generin convicció i determinació política a favor de la igualtat. L’associació compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones i el Consell Insular de Mallorca i dóna suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Per altra banda, amb motiu del 25n Dia Internacional contra les Violències Masclistes, l’Ajuntament d’Algaida ha fet confeccionar mascaretes del color lila reivindicatiu d’aquesta causa amb el logotip d’Algaida Municipi Educador.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: