Dilluns, octubre 2, 2023
AlgaidaTrànsit

Algaida compta amb una de les 180 parades intel·ligents de la nova xarxa de busos del TIB

La nova xarxa del bus interurbà de Mallorca que va entrar en funcionament a principis d’any incorpora ara una altra millora. Es tracta de la instal·lació de pals digitals a les parades amb l’objectiu d’oferir més informació a l’usuari sobre el servei del transport públic i notícies d’interès general sobre Mallorca, per convertir aquests punts de pujada i baixada de passatgers en parades intel·ligents.

Es tracta d’un dels components de què consta la iniciativa Smart Island Mallorca, que promou el Consell de Mallorca i l’entitat pública empresarial Red.es, i en la qual participa el Consorci de Transports de Mallorca. Aquesta iniciativa permetrà millorar la informació en temps real que reben els usuaris dels autobusos de la xarxa del TIB a 180 parades situades per tota l’illa.

v

En aquests moments ja s’han instal·lat tres prototips—actualment en proves— a les parades d’Algaida (ses Escoles), Pollença i Son Caliu (Calvià). Està previst posar- ne a 177 parades més, una vegada passada la fase de proves.

El pal digital permet comunicar informació dinàmica, com les pròximes hores de pas de l’autobús o avisos del servei, a través de dues pantalles de tinta electrònica monocromàtica de 13,3 polzades.

El pal digital s’alimenta mitjançant una placa fotovoltaica instal·lada a la part superior; no obstant això, l’element també té l’opció de poder-se connectar a la xarxa elèctrica. L’estructura, de 2,6 metres d’altura i 0,45 metres d’amplada, és d’acer inoxidable i duu incorporat un sistema d’il·luminació per facilitar la visió de la informació durant la nit.

Les parades intel·ligents s’emmarquen en la iniciativa Smart Island Mallorca, promoguda pel Consell de Mallorca i per l’entitat pública empresarial Red.es, que n’aporta el finançament. El projecte té com a objectius estratègics la millora de la qualitat de vida dels ciutadans de l’illa, la dinamització del turisme i el suport a les corporacions locals.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: