Dimecres, setembre 27, 2023
AlgaidaCastellitxCulturaLlenguaPinaRanda

Es fan públics els guardonats amb els Premis castellitx 2021

Entre dissabte dia 20 i dimarts dia 23 de març de 2021, s’han reunit els Jurats dels Premis Castellitx i han acordat concedir:

  • XLV Premi de Poesia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 148 titulat “Triomfs de la paraula exigua“, d’Ella Ray, de Barcelona.
  • XLV Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 69 titulat “Recordant Montaigne i Ciceró”, de Joan Mundet Surroca, de Sant Pere de Ribes, el Garraf.
  • XLIII Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat): Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 44 titulat “Quan el virus és present” de Felip Munar i Munar, de Lloret de Vistalegre.
  • XX Premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros pel treball núm. 250 titulat “La espera“, de Roberta de Nicola”, resident a Palma.
  • XIII Premi de Pintura Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros pel treball núm. 269 titulat “Palma confinada” de Lluís Vidaña Lladó, de Palma.
  • VIII Premi Musical 2021: Composicions per a Banda de Música Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 167 titulat “Música de la Cort dels hòmens per a Banda sobre el Llibre de les Bèsties de Ramon Llull” de Ximo Tarín Micó, de Barcelona.
  • II Premi de Curtmetratges en català Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 213 titulat Dona dirigit per Marga Melià Rigo, de Palma.
  • II Premi de Guió de Curtmetratge en català Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 49 titulat Llúcia de Maria Caminal Pérez i Fran Menchón Ortiz, de Gavà, Baix Llobregat.

El XXVI Premi d’Investigació i el IX Premi Juvenil de Narrativa Curta han estat declarats deserts.

Definitivament, a l’edició de 2021 s’hi ha presentat un total de 283 obres (enfront de les 179 obres presentades al 2020), distribuïdes en les següents modalitats dels àmbits literari, investigació, fotografia, arts plàstiques, musical i audiovisual.

CategoriaAny 2020Any 2021
Poesia4261
Glosat614
Narrativa69105
Investigació11
Fotografia1951
Juvenil20
Musical25
Pintura1419
Guió1411
Curtmetratge69
Fora concurs47
Total178283

Si les mesures de prevenció de la Covid ho permeten, el lliurament dels guardons dels Premis Castellitx 2021 tendrà lloc durant la NIT ALGAIDINA DE LA CULTURA, la festa literària que se celebrarà a l’auditori del casal Pere Capellà d’Algaida dilluns, dia 5 d’abril de 2021 a les 18.30 hores.

Les obres guardonades seran publicades a la Col·lecció Binària, edicions digitals de l’Ajuntament d’Algaida, accessible des de la pàgina oficial de l’Ajuntament d’Algaida www.ajalgaida.net i de www.adma.cat. Si voleu conèixer els membres del jurat d’enguany, podeu consultar el web dels Premis Castellitx 2021.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: