Dijous, novembre 30, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Crònica del plenari del mes de maig de 2021

A les 20 hores del dijous 13 de maig es va dur a terme el plenari aquesta vegada de manera presencial. Després de la lectura i aprovació de l’acta de la sessió de dia 22 d’abril de 2021, es va procedir a aprovar inicialment l’Ordenança general reguladora de la concessió de subvencions de l’Ajuntament d’Algaida.

Seguidament es va sotmetre a aprovació a l’adhesió de l’Ajuntament d’Algaida a la Central de Contractació de la FEMP, que es tracta d’un instrument útil per a les entitats locals i el seu objectiu principal és facilitar a aquestes la contractació d’obres, serveis i subministraments i permetre l’estalvi de costos, la minoració de temps d’adquisició i la simplificació de la seva tramitació. El sistema és flexible i permet les incorporacions a la mateixa en qualsevol moment, uniformant i simplificant els procediments. Amb aquesta Central de Contractació es pretén aconseguir una major eficàcia en l’activitat contractual, tant des del punt de la simplificació de la tramitació administrativa en la contractació d’obres, serveis i subministraments, com des del punt de vista econòmic, ja que podran obtenir unes condicions econòmiques més avantatjoses. S’aprova per unanimitat.

També s’aprovà per unanimitat la Declaració Institucional del Dia d’Europa, aprovada pel consell de govern del GOIB el passat 3 de maig.

Finalment es va sotmetre a votació la moció presentada pel grup municipal PP envers l’aprovació definitiva de la tarifa d’incineració de residus sòlids urbans (RSU) pel Consell de Mallorca. La moció fou aproivada amb els quatre vots del PP i l’abstenció dels membres de l’equip de govern de PSOE i Més es varen abstenir.

Informació municipal.

La batlessa Maria Antònia Mulet va informa dels següents temes:

Modificacions mercat municipal Algaida: Divendres dia 7 de maig es va començar amb la modificació de les parades dels placers per organitzar nous espais per les terrasses dels bars de sa plaça per així poder també ampliar oferta i seguir des de l’Ajuntament ajudant-los en la situació actual que vivim i on ells són uns dels grans perjudicats. També s’està fent feina des de l’Ajuntament per aconseguir un mercat més actiu i diversificat amb un projecte on es tenen en compte les necessitats de millora i al mateix temps dona resposta als nostres veïnats, negocis i mercaders.

S’ha aprovat la segona convocatòria d’ajuts a les empreses i negocis del municipi per pal·liar els efectes adversos derivats de la situació de la crisi sanitària de la Covid-19: el crèdit pressupostari total màxim per a la subvenció serà de 101.450,00 € i en principi sortirà publicat al BOIB dissabte dia 15 i el termini per a presentar les sol·licituds acabarà dia 4 de juny; per tant, des de la regidoria de promoció econòmica i AODL s’informarà a tots els beneficiaris així com aclarir dubtes a l’hora de la tramitació. Mulet va destacar que des de l’Ajuntament d’Algaida i durant els primers 6 mesos de l’any s’han pogut convocar ajuts per als nostres comerços per valor d’un 125-130.000€; una part del pressupost municipal i les altres de l’aportació del govern i del consell de Mallorca per als ajuts.

Signatura del Conveni entre la UIB I l’Ajuntament d’Algaida per a la realització de pràctiques acadèmiques curriculars i extracurriculars d’estudiants de grau i postgrau de títols oficials i propis de la UIB:

Agraïment a l’Ajuntament d’Algaida per part del gerent i director del banc de sang i teixits de les illes balears, el senyor Ismael Gutiérrez Fernández  i també en nom dels donants del municipi per l’ajuda rebuda durant l’any 2020 amb motiu de la pandèmia i que entre d’altres i gràcies a la feina de tot ha fet que augmenti la productivitat de les col·lectes en un 43% en comparació l’any 2019.

Trofeu ciclista  Pla de Mallorca. Entre dia 20 i dia 23 de maig se celebrarà la cursa del trofeu ciclista pla de Mallorca on durant 4 dies es desenvoluparan diferents etapes pels municipis del Pla; i el darrer dia, 23 de maig, la cursa acabarà a Cura passant per Algaida (ronda nova) i Randa, en principi l’horari de passar per Algaida és damunt les 16 h i arribada a Cura i final trofeu a les 17-17.30 h. Enguany serà l’edició 36, i la novetat d’enguany és que passarà per tots els municipis del Pla i per aquest fet es va firmar un conveni d’acord de col·laboració entre la Mancomunitat del Pla i el director d’organització del trofeu, Miquel Rosselló.

La batlessa va acabar per informar de dos actes de l’agenda d’aquests dies al voltant de la festa del llibre 2021:

DIUMENGE, 23 DE MAIG DE 2021: 18.00 h. Festa a la Biblioteca: Acte oficial de canvi de denominació de la biblioteca, que passarà a anomenar-se Biblioteca Municipal d’Algaida Gabriel Janer Manila en reconeixement públic dels pobles d’Algaida, Pina i Randa a l’escriptor, investigador, mestre i pedagog algaidí. 

DISSABTE, 29 DE MAIG DE 2021: 19.00 h. Presentació del llibre Els molins fariners del terme d’Algaida de Miquel Sastre Pujol “Fiolet”, editat per l’Ajuntament d’Algaida amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, dins la Col·lecció Panoràmica, que recull els articles publicats a Es Saig entre els anys 1991 i 1993. A l’auditori del Casal Pere Capellà.

Nota de la redacció: en aquesta ocasió no us poden oferir la crònica de l’apartat precs i preguntes atès que per motius d’agenda, no es va poder assistir al plenari en directe i ara que no es fa en línia no queda enregistrat.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: