Divendres, setembre 29, 2023
AlgaidaCulturaLlenguaPina

Roada i Biel Majoral, guardonats en els Premis Enderrock 2022.

La cinquena edició de gala dels Premis de la Música Balear – Premis Enderrock 2022, que s’ha celebrat aquest dimecres al Teatre Principal de Palma, ha lliurat una vintena de guardons en les categories de votació popular, premis de la crítica i premis especials. A més, ha comptat amb l’actuació d’una desena de músics de les Balears. Durant la nit s’ha desvetllat el resultat de les dues rondes de votacions populars. El públic ha premiat el grup de pop-rock manacorí O-Erra per tenir el Millor directe de l’any; la cantautora de Felanitx Maria Hein ha obtingut el premi a Millor disc de cançó d’autor per Continent i contingut (Hidden Track Records, 2021); la jove veu de Puigpunyent Aina Tramullas ha estat distingida com a Millor artista revelació; i el duet de música urbana Dos Sipiots, de Ciutadella, s’ha fet amb el premi del públic a Millor treball de músiques urbanes pels temes “Bocaxancla” i “S’únic capità” (autoeditat, 2022).

El conjunt format pel pianista palmesà Gori Matas i el guitarrista d’origen argentí Omar Lanuti ha estat reconegut amb el Millor disc de jazz per El tercer espai (autoeditat, 2021). El Millor disc de clàssica-contemporània segons la votació popular ha estat per a l’alcudienc Jaume Oliver amb Un obús al cor (autoeditat, 2022). I la palmesana Caterina Ross ha aconseguit el reconeixement a Millor disc en llengua no catalana per l’àlbum Nunca se pierde (Blau, 2021).

En la categoria de Premis de la Crítica han estat reconeguts, a més d’Antònia Font, la cantautora de Lloret de Vistalegre Maria Jaume pel disc Voltes i voltes (Bankrobber, 2022) com a millor disc de cançó d’autor; el grup de Manacor Reïna per Arts marcials (U98 Music, 2021) com a millor disc revelació; el pianista de Maó Marco Mezquida com a millor disc de jazz per Letter to Milos (autoeditat,2022).

Durant la gala s’ha entregat el Premi Enderrock d’Honor de la Música Balear al grup Ja T’Ho Diré, en reconeixement a la seva contribució al panorama musical i coincidint amb els 30 anys del seu primer àlbum. “El seu llegat ja és llegenda”, ha afirmat el director del Grup Enderrock, Lluís Gendrau. El Premi Balear a la Trajectòria ha recaigut en el pianista i compositor mallorquí Agustí Fernàndez, considerat un referent nacional i internacional després de 50 anys de carrera. “Tota la gent amb la que he tingut el plaer de tocar”, ha dit Fernàndez, m’han fet i m’han ajudat a ser qui sóc. L’important és la música que ens travessa a tots”. El Premi Enderrock – Obra Cultural Balear a una Personalitat ha estat per a la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, per haver impulsat la difusió de la literatura en contacte amb la música, molt present en concerts, cicles i en projectes com el Cançoner de Mallorca i el Tradicionari.

Volem destacar els premis que ens toquen a gent del nostre municipi. En la categoria de folk, el premi de votació popular a Millor disc de l’any ha estat pel septet del Pla de Mallorca Roada i el seu Saó (Ona Edicions, 2022). I en els premis de la Crítica destaca el duet format per Biel Majoral, d’Algaida, i Miquel Brunet, de Bunyola, com a millor disc de folk per La llei d’Ohm (Ona Edicions, 2022). Des d’es Saig els volem donar la nostra enhorabona.

La festa anual de la música balear ha estat organitzada pel Grup Enderrock i l’Obra Cultural Balear, amb el suport del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma, el suport de la Fundació Baleària i Fundació SGAE, i el patrocini d’Estrella Damm.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: