El GOB denuncia que no s’han retirat les restes forestals de la finca de Castellitx.

El GOB ha sol·licitat a la Conselleria que es retirin les restes forestals a la finca de Castellitx (Algaida), després de realitzar uns treballs forestals al mes de març, els quals es feren segons el comunicat del seu web, per establir una una faixa de defensa forestal. Segons denuncià l’organització ecologista el mes de març passat, s’estava fent una transformació abusiva del pinar, amb danys importants a la vegetació i generant un impacte greu per les vies de treta i esplanades habilitades, a més de risc d’incendi per les restes de brancam acumulat.

Així mateix, el GOB recorda que la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori va respondre facilitant còpia de l’autorització, expedida el 09/10/15 i amb 6 mesos de vigència i, en relació a la gran quantitat de brancatge procedent de la tala acumulat en els marges del camí, assenyala que «l’existència de restes vegetals disminueix l’eficàcia de les faixes auxiliars de defensa contra incendis, a més de generar risc d’incendi».

Per això afirmen des del GOB és obligatòria la seva eliminació en aquest tipus d’actuacions, per la qual cosa ha instat tant als representants de la propietat com a la persona responsable dels treballs a retirar-los i eliminar les restes vegetals en el termini que marca l’autorització.

No obstant això, segons apunta el GOB, el cap de setmana passat les restes de brancatge procedents de la tala continuaven sense haver-se retirat, tot i que el termini d’execució dels treballs va acabar fa un mes. Davant d’això, sol·liciten «la retirada immediata» d’aquestes restes forestals. S’ha de recordar que des del passat 1 de maig ens trobam en època d’alt risc d’incendis forestals.

Redacció Noticiari es saig

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.