Avui és la festa de Tots sants

cementeridibuixLa festa de Tots Sants compta amb una llarga tradició. Des de molt abans del cristianisme, diferents civilitzacions havien celebrat, els primers dies del mes que nosaltres anomenam novembre, una festa dedicada al record dels difunts. Malgrat la seva cristianització, la festa de Tots Sants ha conservat en el seu costumari tota una sèrie d’elements que corresponen a creences anteriors al cristianisme. Es creu que avui les ànimes que són al purgatori retornen a les cases i si troben bona acollida, van directes al cel, i si no, han de continuar penant.

Durant quasi tot el dia, els cementeris s’omplen de gent que duen flors als seus familiars difunts. De fet ahir dissabte 31 d’octubre, bona part del cementeri estaven ben ple de flors. L’horabaixa a partir de les 16 hores hi haurà la tradicional missa al cementeri.

Era també costum que aquest dia els padrins joves regalassin un rosari als seus fillols i també menjar bunyols.

Demà dilluns 2 de novembre, és el dia dels Difunts i l’Església dedica els hi dedica els seus oficis i prega per la seva entrada al regne celestial. Popularment, avui, s’anomena “dia dels morts” o “dia de les ànimes”. Els costums i creences dels dia de Tots Sants i els de demà dilluns es confonen; es diu que el dia dels morts comença el migdia d’avui i acaba el migdia de demà.

L’empresa encarregada de gestionar els cementeris Llar d’Estels, qui amablement ens ha cedit les dues fotografies nocturnes de la galeria, han preparat el cementeri per a la celebració avui de la missa.

En qualsevol cas, són uns dies de records intensos de tots aquells familiars que ja no hi son.

Redacció Noticiari es saig

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.