Dilluns, octubre 2, 2023
AlgaidaPinaRandaTemps

Alerta groga a l’interior de Mallorca

Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia, l’onada de calor a les Illes Balears ha deixat aquest diumenge temperatures màximes oficials de 36 graus en diversos municipis de l’interior de Mallorca, entre ells Algaida. Aquestes temperatures haguessin pogut ser més elevades sinó hagués estat per l’entrada del embat.

Què és una onada de calor?

Una onada de calor és el resultat d’una massa densa d’aire sec i molt càlida i que prové del cor d’Àfrica i que ens arriba després de travessar la península Ibèrica. Les seves conseqüències són temperatures altíssimes, amb valors molt poc freqüents.

L’Organització Meteorològica Mundial (OMM) defineix com onada de calor els períodes de temperatura anormalment elevada (més de 5 graus per sobre de la mitjana) i d’una durada mínima de dos dies consecutius fins una màxima de diverses setmanes.

Les previsions de la setmana

Segons les mateixes previsions, per avui continúa l’alerta groga per temperatures que poden arribar als 36 graus. S’esperen entre 14 i 22 graus de mínimes i entre 29 i 36 graus de màxima. Una situació que se mantendrà com a mínim fins al dimecres.

Les onades de calor afecten directament la salut (amb una pèrdua de líquids i sals minerals vitals de les persones), sobretot en el cas dels infants, la gent gran i els malalts crònics, per això s’activen els avisos meteorològics, en aquest cas l’alerta groga.

Des del noticiari us recordam algunes de les recomanacions per evitar els cops de calor i aguantar millor aquest estiu.

Redacció Noticiari Es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: