Titoieta Ràdio atorga el XXII Premi Santa Anneta al diari ARA

PSA2015_ARAEl Centre Cultural d’Algaida, entitat promotora de Titoieta Ràdio, ha decidit atorgar el XXII Premi Santa Anneta al diari ARA pel seu suport a la llengua i cultura catalanes dins l’àmbit del periodisme.

Segons informa titoieta Ràdio, amb aquesta distinció ‘es vol destacar el periodisme fet amb idea de país, pensat pels lectors d’un nou temps, “lectors de paper i pantalla”’. Tal com es defineixen ells mateixos, l’ARA és un diari optimista nascut en temps de crisi. Una idea valenta a la que s’hi sumaren els companys d’ARA Balears, Andorra, País Valencià i comarques gironines. La capçalera va aparèixer per primera vegada el 28 de novembre de 2010. Un any després el diari es va començar a distribuir a les Illes Balears juntament amb la capçalera del Diari de Balears i el 2013 es va crear una edició pròpia per a les Illes.

Amb el guardó, Titoieta Ràdio vol destacar la importància dels mitjans de comunicació en la integració del territori i també el paper que les noves tecnologies poden tenir en la difusió i la cohesió lingüística i social. Alhora valoram la idea de fer feina des de la proximitat sense oblidar la globalitat mundial, i el compromís amb la societat i l’esperit crític però no instal·lat en la crítica que ha caracteritzat al diari des d’els seus inicis.

El Premi Santa Anneta es lliurarà diumenge 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, a les 21 hores, al casal Pere Capellà d’Algaida, dins el marc de les festes d’estiu d’aquesta vila. Durant l’acte de lliurament s’escoltaran alguns temes musicals interpretats per Roger Pistola.

En anteriors edicions, han estat premiats amb el Santa Anneta: el filòleg i cantautor Biel Majoral, el periodista i poeta Miquel Cardell, el setmanari El Temps, l’ACIC (Associació de Cantants i Intèrprets en Català), els Cossiers d’Algaida, la discogràfica BLAU, la pel·lícula El Mar d’Agustí Villaronga, el GOB (Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa), Aula Cultural, l’Associació Voltor, el diari electrònic VilaWeb, el Projecte Alcover, el Centre Territorial de TVE a les Balears, el grup Cucorba, l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, l’Associació Trenta-1, el grup editorial Enderrock, els treballadors de RTV de Mallorca, l’obra Acorar, l’Editorial Moll i la Plataforma Crida.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d bloggers like this: