Divendres, desembre 1, 2023
AlgaidaPatrimoniRandaRetalls de premsa

L’església de Randa llueix després de la restauració

esglesiarandaEls assistents el dissabte passat als actes d’inauguració de l’Any Llull a Randa, potser no s’adonaren que l’església de Randa lluïa una nou aspecte. Això ha estat possible després d’un mes i mig ha estat d’obres de restauració i condicionament. El rector Miquel Mascaró, missioner dels Sagrats Cors, explicava al Diario de Mallorca que s’ha hagut de restaurar el campanar causa de l’impacte d’un caure que va causar danys, a l’octubre de l’any passat. El vent també va aixecar teules i els excrements dels coloms han provocat un greu deteriorament. Així mateix, la volta central presentava una taca d’humitat i s’ha procedit al repintat.

Fent ús de l’humor, en declaracions recollides per Diario de Mallorca, Mascaró afirmava que “també va venir l’oncle Jaqui i ja saps el que això representa (…) Quan fas una obra i veus com apareixen moltes coses per fer, i ja que hi som emprens més actuacions de millora. També aprofitem per renovar la il·luminació, no consumir tant i fomentar l’estalvi energètic.”

El nou parallamps llueix al capdamunt del temple, davant la façana circulen diàriament un considerable nombre de ciclistes. No de bades, el Puig de Randa i el santuari de Cura estan entre els llocs turístics més visitats de la comarca del Pla de Mallorca, i el quart lloc en les visites destinades al turisme religiós.

El conjunt d’intervencions de millora han suposat una inversió superior als 20.000 euros i s’han finançat gràcies a donatius anònims, activitats solidàries, els estalvis de la mateixa parròquia i un préstec del Bisbat.

Redacció Noticiari es Saig

 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: