Avui els cossiers protagonitzen la festa.

cossiersidimoniEnguany fa 42 anys en què els Cossiers foren recuperats per les festes de Sant Jaume. A partir de les 19:30 hores els algadins tornarem a emocionar-nos sentit els fabiols i tambors anunciant l’arribada dels cossiers a sa plaça i també demà matí durant i després de la Missa.

Les danses dels Cossiers d’Algaida que s’interpreten són les Bombes (que serveix per acompanyar les autoritats i també hi són la xeremia), Mestre Joan, Els reis, Flor de Murta, Dansa Nova, Obriu-nos, Mergançó, Titoieta (que sempre és la darrera i es mata al dimoni) i l’Oferta (s’executa dins l’església davant la relíquia del sant o de la veracreu).

Enguany hi ha dues novetats: la primera és que per mor del canvi de la seu de la delegació de l’Obra Cultural Balear, els cossiers sortiran des de la nova seu, això és el carrer del Laberint núm. 13

La segona novetat és que com que tenim baltessa nova, el costum és que els Cossiers dansin davant la casa del primer edil del municipi i per aquest motiu, enguany ja no ballaran davant ca l’antic batle al carrer Pare Bartomeu Pou sinó que es ballaran al carrer de la Roca.

2014-07-24 19.33.25Si no hi ha canvis de darrera hora enguany els cossiers de la revetla de Sant Jaume seran: Joana Majoral (dama), Jaume ‘Tiu’, Biel Bibiloni, Jordi Juan, Xesc Cerdà, Joan Antoni Majoral i Pep Pou amb el dimoni que serà Miquel Ballester.

El dia de Sant Jaume la dama serà altra vegada na Joana Majoral, i els cossiers seran Toni Barceló, Xesc Barceló, Ricard Echevarría, Guillem Mascaró, Celestí Oliver i Xesc Cerdà. El dia de festa el dimoni serà Joan Antoni Majoral.

No cal dir que els cossiers no podrien dansar sense els flabiolers i xeremiers: Mateu Mulet, Alexandra Mulet i Mireia Majoral.

Finalment us recordam que Algaida Jove ha posat en marxa una iniciativa en què se’ns demana que duguem la camiseta del dimoni elaborada per l’ocasió i que decorem finestres i balcons amb els colors dels cossiers (verd, groc i vermell).

Redacció Noticiari Es Saig

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.