Divendres, desembre 1, 2023
CulturaPatrimoniRanda

L’església de Randa necessita d’una reforma per conservar-la.

esglesia randaAquestes dies la gent de Randa està preocupada per la situació de la seva església. Pensen que tenir-la amb aquesta situació pot ser un perill, no només pels randins sinó també per l’estructura de l’església, especialment pel campanar i la teulada.

En aquest sentit, alguns randins han començat a mostrar la seva preocupació a través de les xarxes socials. En el seu compte de Facebook, el batle de Randa Biel Vidal Busquets, ha afirmat que “això és tema del Bisbat de Mallorca. No obstant això, des de l’ajuntament farem tot el que puguem perquè es puguin iniciar les obres amb la màxima rapidesa”.

miquelmascaroEls desperfectes són importants i la parròquia de la Immaculada i del beat Ramon Llull de Randa ha fet totes les passes possibles per solucionar-ho. De fet, segons ens ha explicat el seu rector, el Pare Miquel Mascaró, s’han demanat els permisos a les institucions adients. Per això, ara ja compten amb la documentació necessària per començar les obres de restauració que estan previstes que comencin aquesta mateixa setmana. Si no s’han començat abans, és per manca de confirmació d’un préstec que la parròquia demanà al bisbat de Mallorca i que tardà en confirmar-lo. El pressupost total de les obres és d’uns 17.000 euros.

Mascaró afirma la seva preocupació i ha demanat a l’arquitecte tècnic del Bisbat i al mestre d’obres que s’inicien urgent les obres per la situació que presenta el campanar i la teulada. D’aquesta manera es resoldrà el problema de les humitats que pateix l’església i que ha afectat sobretot a la volta del canó i les parets laterals. Així mateix, segons també ha explicat el rector, es substituirà l’indicador dels vents per un parallamps.

Donat que la parròquia de Randa és molt petita i necessita ajuda, la confraria del beat Ramon Llull ha organitzat un sopar solidari a favor de la reparació i manteniment de la teulada i del campanar el proper dissabte dia 26 de setembre a les 20:30. El menú consisteix en una panada, un cocarroi, una llesca de pa amb sobrassada, un rubiol i un gelat. El preu és de 10 euros. El citat sopar tindrà lloc a l’hort de son Romaguera. Però abans, a les 19:30 es farà una ballada popular de ball de bot animat per popular grup de l’Escola de música i dansa de Mallorca. Durant l’acte es faran algunes rifes per continuar en la línia de la solidaritat per seguir ajudant a aquesta entranyable església que té com a titular el beat Ramon Llull que prest iniciarà el 700 aniversari de la seva mort.

Redacció Noticiari Es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: