Prop de 3000 euros per netejar el patrimoni malmenat a Pina

fontpinapintadaSegons informa el diari Última Hora en el seu web, l’Ajuntament d’Algaida ha destinat entre 2.500 euros a treure les pintades que es van fer al conjunt de sa Font de Pina el passat mes de juliol. Però segons ens ha traslladat la batlessa en una conversa amb aquest digital el pressupost s’acosta als 3000 euros.

Els grafits es varen fer als rentadors de sa Font, en l’arc i el mur de pedra en sec, el quals estan catalogats i també es va danyar la creu de terme de Pina que a la vegada és Bé d’Interès Cultural.

Les pintades varen ser fetes aquest juliol i el consistori va posar en marxa els mecanismes per poder netejar els elements patrimonials. Per això i davant el fet d’estar protegits, l’Ajuntament va haver de demanar autorització d’urgència al Consell de Mallorca alhora que també va cursar una denúncia davant la Guàrdia Civil, si bé la batlessa va dir que han actuat amb prudència per no formentar que hi hagi altres actes vandàlics.

La batlessa Maria Antònia Mulet, explica que es va demanar el permís d’urgència perquè «amb aquest tipus de pintades com més dies passen, és més complicat i costós treure». Segons recull Última Hora, la batlessa va lamentar que «hi hagi gent que es dediqui a fer aquestes pintades, un fet que és encara més greu si es fan contra béns patrimonials i protegits».

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d bloggers like this: