Divendres, desembre 1, 2023
AlgaidaPinaRandaSolidaritat

Convocades les Beques de cooperació amb Ciudad Antigua

foto_parnot217977
Foto: Ajuntament d’Algaida

L’Ajuntament d’Algaida ha convocat novament la beca de cooperació amb l’objectiu de promoure la participació dels joves d’Algaida, Pina i Randa a la tasca solidària ja iniciada per l’Ajuntament amb col·laboració del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació a la ciutat nicaragüenca de Ciudad Antigua (Nueva Segovia).

La beca és del 80 per cent del total de desplaçament fins a Ciudad Antigua amb un màxim de 1.000 euros i és per a “la realització d’un projecte de cooperació al desenvolupament de països empobrits a la ciutat nicaragüenca de Ciudad Antigua” agermanada amb Algaida.

Els requisits per poder participar són: tenir la condició de veïnat d’Algaida, Pina i Randa; ser major d’edat; presentar un projecte de feina per dur a terme durant el termini mínim de 15 dies d’estada a Ciudad Antigua i no incórrer en cap de les prohibicions per obtenir subvencions de les administracions públiques.

Els sol·licitants hauran de complir i assumir de manera individual, amb la gestió de la documentació necessària en matèria de permisos de residència i visats al país de destinació, disposar de les vacunes obligatòries necessàries que imposi la normativa sanitària espanyola per viatjar al país de destinació, així com la resta de requisits sanitaris al país de destinació, conèixer les condicions de vida i seguretat del país de destinació i assumir personalment els riscos que pugui comportar l’estada i  complir les indicacions i recomanacions de convivència i respecte de la cultura local que especifiquin els responsables de l’entitat d’acollida. Igualment els sol·licitants restaran obligats a complir rigorosament les lleis estatals i locals dels país de destinació i complir amb l’obligació de personar-se a l’ambaixada espanyola del país de destinació per tal d’informar a les autoritats competents dels terminis i lloc d’estada al país de destinació.

Per avaluar les sol·licituds i els projectes presentats, s’estableix que la comissió avaluadora serà l’entitat Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat.

La regidora de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament d’Algaida, Catalina Fullana, apunta que “aquestes beques són una més de les iniciatives que feim des de l’Ajuntament per tal de fomentar la participació i implicació dels joves del municipi en el projecte d’Agermanament amb Ciudad Antigua”.

Cal recordar que el passat mes d’abril, l’Ajuntament va presentar  les beques educatives per tal que les associacions i particulars d’Algaida, Pina i Randa “puguin  contribuir mitjançant donacions econòmiques a què infants, adolescents i joves del poble germà puguin gaudir de beques educatives i d’aquesta manera facilitar l’accés a l’educació i la formació”, apunta Fullana.

El termini de presentació de sol·licituds conclou el 20 de juny de 2016. Teniu tota la informació a la convocatòria publicada dijous passat al BOIB.

L’agermanament amb Ciudad Antigua

Aquestes beques són una de les múltiples iniciatives que du a terme l’Ajuntament d’Algaida amb solidaritat amb Ciudad Antigua a la qual està agermanada des de 2009. Així, hi ha diferents línies de treball com ara convenis amb empreses del municipi que col·laboren de forma solidària amb l’agermanament, beques d’escolarització, jornades de treball de voluntaris, activitats lúdiques i festes en les quals es recapten fons per Ciudad Antigua o l’aportació econòmica municipal, que aquest 2016 apuja, com els anys anteriors als 10.000 euros, que es consignen a través del Fons Mallorquí de Solidaritat.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: