Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaEducacióPinaRanda

Un curs escolar marcat pels efectes de la LOMCE

ceipparepouJa fa més d’una setmana que els més petits de la nostra vila han tornat a la rutina i a la vida diària escolar. Enguany són 466 alumnes d’Algaida, Pina i Randa que s’han incorporat des del passat dia 11 de setembre a les aules del CEIP Pare Bartomeu Pou.

Aquest curs, com l’anterior, també s’ha vist afectat pels efectes de l’aplicació, ara en la seva totalitat a primària, de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE en la seva abreviació i Llei Wert en el seu nom més popular). Les conseqüències és que s’han reduït les hores d’educació plàstica i de música i s’aposta per una forta competitivitat a l’alumnat i els resultats acadèmics, en lloc de fomentar la creativitat. Aquest és un dels efectes més criticats de la llei així com haver de sotmetre als infants a les anomenades revàlides.

Segons la directora del centre, Maria Miralles, un altre dels efectes de l’aplicació de la nova llei, ha estat la impossibilitat de fer en els darrers anys una borsa de llibres de text que permeti la seva reutilització per tal d’ajudar a les famílies amb l’educació dels seus fills. Miralles afirma que “si les editorials canvien els llibres de text, es difícil posar en marxa un programa d’intercanvi de llibres ” i això repercuteix en les famílies.

Tot i la necessitat d’implantar la nova llei, afegeix Miralles, des de l’escola es treballa per minimitzar, amb la mesura de les possibilitats, els efectes de la LOMCE. Respecte al professorat, enguany treballen a l’escola 36 mestres , dos més que el curs anterior.

El CEIP Pare Bartomeu Pou és un centre petit. Miralles recorda que, a més de tenir els serveis d’orientació educativa compartits, el centre no compta amb cap administratiu que pugui ajudar amb la paperassa que comporta la gestió diària d’un centre educatiu, ni tampoc de cap conserge que pugui ajudar a fer tasques de manteniment.  “Que poguessim comptar amb alguna d’aquestes ajudes ens facilitaria molt la nostra tasca i ens podriem centrar en altres aspectes de l’educació”, conclou la directora.

El curs ha començat bé i amb normalitat. La vaga indefinida convocada encara per l’Assemblea de docents és, a la pràctica, inexistent. S’ha de tenir en compte que l’Assemblea de mestres d’Algaida fou una de les més reivindicatives i de major participació de les escoles de Mallorca, gràcies al suport de bona part dels pares el curs anterior.

I és que l’AMPA d’Algaida també és molt activa. De fet ja han començat a anunciar les activitats extraescolars que comencen dia 1 d’octubre i ja podeu inscriure als vostres infants cada horabaixa de 16-17h al pavelló. Trobareu tota la informació al web www.algaliasport.net.

portadaagendaAquest curs el municipi i també l’escola celebraran el VIIè Centenari de la Mort de Ramon Llull. L’Any Llull ha de ser especial per a tots els algaidins, i per a la comunitat educativa. Des de l’escola i l’Ampa s’hi sumen amb aquest mural de Ramon Llull i que podeu veure al costat , que realitzaren els nins i nines que participaren de l’activitat extraescolar de Còmic, dirigida per Miquel Jaume, al llarg del curs passat, i que aquest esdevé com a referència a l’escola i a les agendes.

Pel que fa a Secundària, la LOMCE també és d’aplicació als cursos de primer i tercer d’ESO i primer de Batxiller,. I els joves d’Algaida, Pina i Randa que cursen els seus estudis a l’IES Llucmajor (de moment el centre no ens ha facilitat les dades) també es veuen afectats del problemes similars, tant en els efectes de la competitivat com amb la impossibilitat de reutilitzar els llibres de text dels cursos en què s’hi aplica la nova llei.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: