Dijous, setembre 28, 2023
AlgaidaPinaRandaRetalls de premsaUrbanisme

S’han presentat 22 projectes de legalització de construccions rústiques a Algaida

casamonopoliLa Llei d’Ordenació i Ús del Sòl, la coneguda com a Llei Company, impulsada per la Conselleria de Medi Ambient del govern Bauzá,  ha permès la legalització de 1.479 projectes urbanístics en sòl rústic a totes les Illes Balears.  Així es desprèn de l’última estadística elaborada pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Balears (COAIB), que subratlla que l’activitat d’aquest any «ha vingut marcada pels expedients de legalització en sòl rústic i la inversió en el sector turístic», que han influït a l’alça en el nombre de visats.
El COAIB atribueix la intensitat de l’activitat registrada aquest any a la celebració de les eleccions autonòmiques del passat mes de maig. Per això, ara estan a l’expectativa de l’evolució dels pròxims mesos per analitzar la tendència de fons del sector de l’edificació.
Segons recullen diferents mitjans de premsa escrita, a Mallorca, 895 projectes en sòl rústic es van acollir a la disposició transitòria desena de la Llei del Sòl, entre juliol de 2014 i juliol d’aquest any. Són significatives les dades de Pollença amb 104 legalitzacions, Llucmajor amb 72 i manacor amb 59. En un altre nivell es troben Felanitx, amb 41 legalitzacions; Campos amb 36, Palma amb 32, les 25 de Sóller, les 24 de Bunyola o les 23 d’Alaró. En el cas del municipi d’Algaida s’han presentat 22 projectes de legalització entre el 2014 i tot el que duim de 2015, amb un pressupost de 2.110.646 euros, i es que el nostre municipi és un dels que presenten major volum d’expedients tramitats pels arquitectes.
Aquesta normativa és una de les que va suscitar més crítiques entre els partits de l’oposició i els grups ecologistes en la passada legislatura. El conseller de Territori, Joan Boned, ja va anunciar que aquesta legislatura es modificarà la Llei del Sòl, així com altres lleis que introduïen «desregulacions» urbanístiques, com l’Agrària o la de Turisme.
Pel que fa el volum d’inversió, el total dels projectes legalitzats ha suposat més de 184 milions d’euros, als quals cal afegir el percentatge que estableix la llei en concepte de multa i que es queda l’Administració.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: