Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaCulturaPinaRandaSolidaritat

Xerrada de Nadia Ghulam, diumenge a la seu de l’OCB d’Algaida

nadiagulhanAquest diumenge 8 de novembre a les 18:30h al local de la Delegació de l’Obra Cultural Balear, ubicat al carrer Laberint, 13, hi haurà una xerrada a càrrec de Nadia Ghulam,  la qual parlarà sobre la seva experiència de dona afaganesa que ha patit les consequències d’una guerra i del règim talibà que governà el seu pais, i com va poder sobreviure.

També ens parlarà dels seus llibres “Contes que em van curar” i “El secret del meu turbant”.

Qui és Nadia Ghulan?

Nadia Ghulam va néixer a Kabul, l’Afganistan, l’any 1985. Quan tenia 8 anys, durant la guerra civil, va caure una bomba a casa seva, cosa que li va provocar ferides molt greus a la cara.

Va estar molt temps a l’hospital, durant el qual la seva mare li va explicar molts contes. D’entre ells, 29 composen el volum Contes que em van curar. Quan va sortir de l’hospital, 14 operacions més tard, la seva família continuava vivint amb moltes penúries. En aquells moments s’havia acabat la guerra, però la instauració del règim talibà, que no permetia que les dones treballessin. Això era greu per a la família de la Nadia, perquè el pare tenia problemes de salut i no podia treballar, i el germà gran havia mort. En aquestes circumstàncies, la Nadia va decidir que tenir 11 anys i ser una noia no podia ser un impediment per ser l’home de la casa. Va decidir fer-se passar per un noi i sortir a treballar per mantenir el pare, la mare i les dues germanes petites. Va viure amb un nom que no era el seu durant 11 anys.

Passat el temps, va viatjar a Europa amb una ONG. Fa 8 anys que viu a Badalona i fa el que sempre ha volgut: estudiar i formar-se per poder ajudar el seu país. Na Nadia va voler explicar la seva història, i ho va fer amb l’ajuda de l’Agnès Rotger a El secret del meu turbant, llibre amb el qual va guanyar el Premi Prudenci Bertrana 2010.

Una interessant xerrada que des d’aquest noticiari la recomanam?

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: