Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaAny LlullEs saigPinaRanda

Ja està disponible el número 416 d’Es saig

PORTADA desembre 2015Aquest cap de setmana ja s’ha repartit i teniu algunes tendes la revista Es saig núm. 416 corresponent al desembre de 2015. Es tracta d’una revista especial perquè aquest més de desembre complim el nostre 35è aniversari.

Amb motiu d’aquesta efemèride hem demanat a la protagonista de la xerradeta del més, Pilar Salas Barceló, a la vegada flamant guanyadora del disseny del logo del’Any llull, que ens dissenyàs la nostra portada especial amb motiu del 35è aniversari. I com podeu comprovar a l’esquerra ha quedat força bé. Per això de l’aniversari també hi podeu trobar alguns articles al respecte i ben aviat anirem fent alguna coseta més sobre el nostre aniversari.

Com sabeu Es saig també som una de les entitats col·laboradores que particpen dins l’Any Llull de Randa, Pina i Algaida, i dins la nostra aportació del mes hi figura un interesant article de l’historiador Pere Fullana sobre Ramon Llull i la cristiandat medieval i reproduïm el poema La mata escrita del Puig de Randa del poeta pollencí Miquel Costa i Llobera (1854-1922). Recordau que el proper 12 de desembre hi ha una trobada amb els ramons, ramones i llulls del poble a una gran foto a Cura.

L’Obra Cultural Balear s’ha acomiadat del gran Drac que, en diferents ocasions s’ha servit per fer festa, bulla i reivindicació, amb l’esperança i la incertesa si tornarà sortir qualque dia com l’au fènix.

A l’artesà del mes descobrim na Maria Llompart i Maria Antònia Trobat, resposanbles de CosimCosam, i com i per què va començar aquesta curolla de dedicar-se a la producció de roba artesanal.

Pere Mulet va un recull de les despeses que va costar als habitants de la vila d’Algaida el 1715 assumir els costos del final de la Guerra de Successió. Llorenç Gil ens explica què és i perquè s’usa la cosconilla, Oriol Puig ens parla de les malalties de les boques dels moixos a la consulta veterinària i trobarem les darreres novetats sobre astronomia.

Aquests són només alguns dels continguts, però encara en queden d’altres igualment interessants per descobrir, que només trobareu a la revista Es saig.

Redacció Noticiari Es saig 

 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d