Dimarts, novembre 28, 2023
Algaida

Acte en protesta contra la guerra d’Ucraïna

L’Ajuntament d’Algaida ha organitzat avui dimecres, dia 9 de març, una aturada de cinc minuts. Aquest acte ha estat una proposta de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

D’aquesta manera, els Governs Locals espanyols traslladen el seu suport a totes les persones que estan patint les conseqüències del conflicte bèl·lic.

A acontinuació us mostram imatges de l’aturada de cinc minuts que s’ha dut a terme avui a la placeta de l’església d’Algaida per mostrar el suport a les persones que estan patint les conseqüències del conflicte bèl·lic d’Ucraïna.

El manifest la ciutadana d’Ucraïna resident a Algaida, Júlia Savenko.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT D’ALGAIDA EN CONDEMNA DE LA INVASIÓ RUSSA D’UCRAÏNA I EN SUPORT A TOTA LA CIUTADANIA UCRAÏNESA

El passat dijous 24 de febrer, Rússia va iniciar la invasió d’Ucraïna. Una potència nuclear ha violat la legalitat internacional i ha començat la invasió d’un país veí, al mateix temps que ha amenaçat amb represàlies qualsevol altre estat que socorri el país agredit. Els organismes internacionals han esgotat fins a l’extrem la via diplomàtica i la via del diàleg per aconseguir una solució que evitàs aquesta escalada bèl·lica. Han recalcat en tot moment que no s’acceptaria mai una agressió injusta, injustificada, ni la violació de la legalitat internacional.
L’atac perpetrat pel Govern rus és un atac frontal als principis i als valors de la pau que han proporcionat a Europa anys d’estabilitat i també de prosperitat, i, sens dubte, afectarà més enllà dels països directament involucrats en el conflicte. És el moment perquè la Unió Europea construeixi una posició coordinada i comuna per promoure una política exterior que permeti defensar els interessos de tot Europa, com també la pau i els drets humans.
La Unió Europea té davant un nou repte que demana una resposta unitària i coordinada, per un atac que genera incertesa i inseguretat global en un moment clau per a la recuperació de la crisi mundial ocasionada per la pandèmia de la COVID-19 i els grans desafiaments als quals s’enfronta la humanitat.
Per tot això, des de l’Ajuntament d’Algaida:
Manifestam la nostra més enèrgica condemna a l’atac del tot injustificat de Rússia a un país sobirà i independent com és Ucraïna i que només pot dur com a conseqüència una molt gran inestabilitat social i econòmica mundial.
Ens solidaritzam amb els ciutadans d’Ucraïna i mostram el nostre més sincer respecte en aquests durs moments per al poble ucraïnès. Les noticies que arriben són alarmants, l’auxili i la protecció de la població civil en aquest conflicte és ara la prioritat, per això col·laborarem amb les diferents institucions i associacions sense ànim de lucre per tal de fer-los arribar tota l’ajuda que sigui necessària.
Rebutjam el trencament de les relacions diplomàtiques així com l’escala de violència que ha dut fins a l’atac armat que és una clara i flagrant violació de les normes bàsiques del dret internacional. Creiem en l’Estat del dret i en la democràcia, en un Món basat en regles i en la pau.
Sol·licitam una resposta unitària i coordinada en el marc de la Unió Europeu davant un atac que genera incertesa i inseguretat global en un moment clau per a la recuperació de la crisi mundial ocasionada per la pandèmia de la COVID-19.
Demanam que cessin les accions militars, que tornin a la llei i al dret internacional i que es restableixi el camí del diàleg diplomàtic. La solució al conflicte només pot ser pacífica, feim una crida a la pau, un clam, el nostre clam, unànime per la pau a Europa. No es poden repetir errors del passat, les regles del dret universal han de prevaldre per damunt de tot. Des del Municipi d’Algaida deim «No a la Guerra»

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: