Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidacarreteresConsell de MallorcaCulturaEsportsRanda

A Algaida es faran 2 millores de vies ciclistes

El Consell de Mallorca ha elaborat un Pla de millores a les vies ciclistes. En total, són 40 millores previstes que faran que les vies siguin més segures per als ciclistes. D’aquestes 40, n’hi ha 2 que es faran dins el terme municipal d’Algaida.

Segons el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, «la nostra intenció és prioritzar la seguretat dels ciclistes, fomentar l’esport i apostar pel cicloturisme com a factor de dinamització de l’activitat econòmica de Mallorca i que permet allargar la temporada turística».

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha explicat que «afegim un nou factor innovador a l’hora de decidir les inversions en carreteres que és la seguretat per a ciclistes». Totes les actuacions de millor que presentaren ahir estan enfocades a l’usuari que va per les carreteres en bicicleta. Algunes de les millores consistiran només en reforçar l’asfalt i d’altres que també serà necessari ampliar la vorera.

milloresciclistes
Ampliació del mapa de vies ciclistes del municipi. Font: Consell de Mallorca 

Entre les dues carreteres que estan dins el terme municipal d’Algaida i que estan previstes que s’arreglin són la carretera Randa – Llucmajor i el cami vell de Porreres. En el cas de la primera carretera l’actuació es durà  a terme el 2017 i consisitirà en una ampliació de la vorera. D’altra banda, la reforma del camí vell de Porreres, al tractar-se d’un camí municipal, s’haurà d’arribar a pactes amb l’Ajuntament d’Algaida i també el de Montuïri per tal de poder millorar-ne el ferm.

Redacció noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d