Dimecres, novembre 29, 2023
Algaida

Grans i petits contribuiren a muntar la Casa Santa

muntatge casa santaCom és habitual el dimecres sant és costum que es prepari la Casa santa per a la missa del sant Sopar d’avui dijous sant. Per això molta gent va dur flors a l’església ahir horabaixa per poder muntar-la.

La Casa Santa d’Algaida, és a dir, la capella del Roser profusament decorada per espelmes i flors, és l’espai en què es diposita i exposa l’hòstia santa en una urna després de la celebració del Dijous Sant. Es tracta d’una tradició molt antiga, preconciliar, de l’any litúrgic catòlic que s’ha mantigut a la Setmana Santa mallorquina, i que es podrà visitar i anar-hi a pregar durant tot el divendres sant de 9 a 13 i de 16 a 20 hores.

Aprofitant també els assatjos de la missa d’avui, la Parròquia va organitzar amb la col·laboració i ajuda de Pedro Llabres de Flors Llabres, un taller de centres florals, amb l’objectiu que els nins i nines de catequesi també fossin partíceps de la decoració de la festes de Pasqua. Un taler ben entretingut en què hi participaren papas i nins i que fou molt entretingut.

Amb tot la Parròquia vol agrair a Pedro Llabrés i a totes les persones que dugueren flors la seva col·laboració tant en les flors com amb la seva disponilitat, sense la qual no seria possible muntar la Casa Santa i contribuir a que les festes de Pasqua siguin més participades per tothom.

Les celebracions d’aquests dies.

Dijous, 24 de març. Dijous Sant

Algaida
20 h. Celebració del Sant Sopar. Seguidament, processó. Amb la participació de la Banda de Música d’Algaida.
22 h. Hora Santa de Pregària. A la capella del Roser de l’església.
Pina: 19 h. Missa del Sopar del Senyor
Randa: 20 h. Missa a l’ermita de Sant Honorat.

Divendres, 25 de març Divendres Sant

Algaida: 20 h. Celebració de la Passió del Senyor. A l’església. Cantarà l’Orfeó Castellitx
Pina: 19 h. Celebració de la Passió del Senyor
Randa: 20 h. Celebració de la Passió del Senyor. Davallament i, després, processó pels carrers de costum. La confraria Ramon Llull de Randa vol fer de l’acte una especial referència a la religiositat del Beat i la seva retirada, meditació i posterior il·luminació al puig de Randa en commemoració del 700 aniversari de la seva mort.

Dissabte, 26 de març Dissabte Sant

Algaida: 20. h. Vetla Pasqual. A l’església. Per començar s’encendrà el Foc Nou.
Pina: 19 h. Vetla Pasqual. A l’església.
Randa: 22 h Vigília Pasqual a l’ermita de Sant Honorat.

Diumenge 27 de març, Diumenge de Pasqua

Algaida: 11.h. Processó de l’Encontre pels carrers de costum amb la participació de la Banda de Música d’Algaida. Seguidament, missa de Pasqua a l’església.
Pina: 10.30 h. Processó de l’Encontre. Seguidament, missa de Pasqua.
Randa: 10.30 h. Processó de l’Encontre i, seguidament, missa de Pasqua.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: