Divendres, desembre 1, 2023
Algaida

Es compleixen 35 anys que robaren la pica de Castellitx

picacastellitxAquesta foto de Joan Balaguer publicada al web de l’Agrupació Fotogràfica d’Algaida, és el darrer vestigi (conegut) que queda de la pica que hi havia a l’ermita de la Pau de Castellitx.

Aquesta mateixa foto també la publicàrem a la revista es Saig núm. 4 d’abril de 1981, per donar compte de la notícia del seu robatori la setmana del 16 al 22 de març, amb una certa probabilitat que fos robada el divendres 22. Fins i tot es va reunir una recompensa de 25.000 pessetes de l’època (res a veure amb els 150 euros que suposarien avui) per assegurar-ne el seu retorn, però encara no ha estat retornada.

essaigabril1981En aquell editorial s’afirmava que:

Amb independència del valor arqueològic que sense cap dubte té aquesta pica, forma part de Castellitx i tots els algaidins estimam Castellitx i duim Castellitx ben endins del nostre cor; aquest robo ha estat una galtada a tots els algaidins. I demanam que es faci tot el possible per aconseguir la recuperació de la pica. Només la seva tornada al lloc que des de fa segles li correspon pot omplir els nostres desitjos.

Actualment al seu lloc hi ha un pica d´aigua beneïda, de pedra, feta i  donada al poble d’Algaida per Llorenç Jaume Caragol, a l’any 2010.

Esperam que algun dia la puguin trobar i es pugui reincorporar també al conjunt de l’ermita de la Pau. Molts d’algaidins no han perdut encara l’esperança.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: