Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaMedi ambientPinaRandaReciclatgeResidusSeguretat

Continuen les conductes poc cíviques en el nostre municipi.

A través del seu compte a Facebook, l’Ajuntament d’Algaida fa una crida al civisme en l’ús dels espais i serveis públics, amb especial incidència en els punts de recollida selectiva de foravila, davant els problemes que s’han ocasionat aquest passat cap de setmana.

paperpuntporreresAquest dissabte va aparèixer un caramull de paper i cartró a la carretera vella de Porreres, enmig de la via en un fet que, a banda de la mala imatge, suposava un perill pels vehicles que hi circulen cada dia. La Policia Local d’Algaida ha obert una investigació per aclarir la procedència d’aquestes restes, trobar els infractors i imposar la pertinent sanció econòmica. La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, apunta que a Algaida i a tots els pobles del Pla de Mallorca es fa recollida selectiva i que tots compten amb punts verds on es pot deixar el paper i cartó i altres fraccions de residus.

puntverdsencellesAixí mateix, també es van deixar voluminosos al costat dels contenidors de la carretera de Sencelles (vegeu foto de l’esquerra). En aquest sentit, la batlessa recorda que l’Ajuntament d’Algaida una vegada cada mes fa recollida de voluminosos porta a porta al casc urbà i també a foravila.

Però un de les zones que genera més problemes és la zona del camí sa comuna. Aquest estiu diferents ciutadans a través de les xarxes socials han posat de manifest la quantitat de trànsit que suporta un camí, teòricament rural, com és el cas del camí de sa Comuna. Gent que no sap on és costum aturar-se i que no segueix les mínimes normes d’educació a l’hora de conduir i saber on i quan s’han d’aturar. La setmana passada l’alta velocitat d’un vehicle va causar l’atropellament i mort de 9 ovelles d’un ramader de la zona.

Aquest moviment en aquesta zona, també genera problemes a l’àrea d’aportació de residus de referència en el camí de muntanya en la qual, malgrat l’increment de la recollida dels fems que ha fet l’Ajuntament d’Algaida aquest estiu, els dilluns era molt freqüent trobar-hi bosses de fems fora, no només dels contenidors sinó del mateix recinte. A la mateixa zona i també era freqüent que hi hagués una escampadissa de llaunes de refresc i cerveses, que molta gent atribuïa a les excursions amb cotxes tot terreny que hi circulaven. El problema no és només la brutor que deixen sinó el perill d’incendi que les llaunes i botelles pot suposar.

pintadacamicomuna2I la darrera, almenys de la qual en tenim notícia, és la pintada que s’ha fet a l’encreuament entre el camí de sa comuna i el camí de muntanya. Des del consistori, la batlessa Maria Antònia Mulet reclama que no es duguin a terme aquestes pràctiques que “degraden la imatge del nostre municipi”, i afegeix que “el que no pot ser és donar aquesta mala imatge a causa d’una minoria, quan els residents d’Algaida fan una gran feina i estan implicats amb el tema de la recollida selectiva”.

Dpintadacamicomunaavant aquestes circumstàncies i la manca de civisme, cada vegada són més els ciutadans que reclames a les administracions que prenguin mesures coercitives per posar fre a les practiques de vandalisme i d’abocaments incontrolats en el nostre municipi.

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

One thought on “Continuen les conductes poc cíviques en el nostre municipi.

  • Sería bo que s’obris un camí des de la comuna cap a l’urbanització de Son Gual… Tots aquests problomes són per la gentada que viu (normalment només pernocten) a casetes i que no han passat mai per el poble ni tenen intenció de passar-hi.

    Fent aquest camí (de només 200m) es podria enllaçar la carretera de Son Gual II descarregant moltissim la carrega de tràfic del camí de muntaña i de cas Brau.

Comments are closed.

A %d bloguers els agrada això: