Dissabte, desembre 9, 2023
Algaida

Les forces policials podran vigilar els compliment del confinament

Les policies locals podran vigilar els veïns obligats a fer quarantena per estar infectats o haver estat en contacte estret amb contagiats de coronavirus perquè el Govern els facilitarà un llistat de qui han de romandre confinats.

La consellera de Salut, Patricia Gómez , ha signat aquest divendres la resolució per la qual el seu departament, a través de la Direcció General d’Emergències, ha de transmetre diàriament a les policies municipals, les forces de seguretat de l’Estat (Guàrdia Civil i Policia Nacional) i els cossos d’inspecció la llista de les persones que tenen prohibit sortir.

Aquesta informació ha d’incloure la durada de l’obligació d’aïllament, però no les dades clíniques dels pacients, ha precisat la consellera Gómez en declaracions als mitjans de comunicació després de mantenir una reunió amb batles o representants de quinze municipis als que ha exposat les noves mesures de control de la pandèmia que va anunciar ahir dijous i que contemplen la reducció de les reunions de persones fins a un màxim de 5 persones, els confinaments específics per barris o municipis o l’establiment d’un toc de queda a darrera hora del dia i per un màxim de 15 quinze dies.

Gómez ha destacat que la transmissió d’informació sobre les persones subjectes a quarantena, qui a més rebran una carta recordant-los que incompleixen la llei si surten al carrer i se’ls ordenarà que facin una quarantena de 14 dies. En cas d’incomplir-la, les multes que es poden imposar van dels 100 als 3.000 euros, encara que si hi ha agreujants poden ser superiors.

El president de la Federació d’Entitats Locals de Balears (FELIB), Tonis Salas, ha celebrat aquesta mesura, que facilitar la feina de les policies locals. Ha indicat que es donen casos de persones obligades a estar aïllades que circulen pel carrer però no han pogut ser sancionades perquè la policia municipal no tenia constància oficial d’aquesta condició.

Salas ha precisat que les dades que rebin els consistoris estaran vedats a càrrecs polítics i funcionaris, a és excepció dels agents de policia. No obstant això, ha apuntat que la millora de l’control de la transmissió de virus que pot suposar aquesta iniciativa resulta limitada per una manca d’efectius policials “patent”.

D’altra banda, la titular de Salut ha aclarit que els quinze municipis citats a la reunió eren els quinze amb major incidència del corinavirus en l’informe d’Epidemiologia de la setmana passada, cosa que no vol dir que hagin de ser els primers en què es apliquin les mesures restrictives per municipis i barris que estaran a disposició de la Conselleria quan les aprovi el Govern dilluns que ve.

El president de la FELIB ha assegurat que la consellera s’ha compromès a consensuar la posada en pràctica d’aquestes mesures més rigoroses.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d