La festa de les llantenes, una tradició recuperada que va a més

Notícia actualitzada: 1/11/2016, 10:41

Davant l’èxit de l’any passat, avui dilluns dia 31 d’octubre, aprofitant també que a l’escola d’Algaida es feia pont i que els grans alguns també se l’han agafat, el Casal de Joves, l’Associació de Mares i Pares d’Algaida, i l’Associació Algaida Jove han tornat a muntar un taller per fer llanternes amb melons. Enguany tambñe hi col·laborà Chachi Piruli.

Els infants, molts d’ells acompanyats pels pares i pels padrins, han hagut de dur una cullera sopera i un ganivet que tallàs. L’organització possava els melons i la imaginació, i les ganes de passa-ho bé venien tant amb els menuts, molts d’ells desfressats, com amb els grans. Els alumnes de sisè tenien posada una paradeta amb berenar a benefici del viatge d’estudis. 

festallaneternespano

Les famílies s’han implicat un any més en aquesta festa. Altra cosa ha estat a l’hora de cantar. La taringa que s’ha fet pel poble per lluir les llanternes s’ha fet més en silenci ja que a pesar dels intents de l’organitzar que cantassin cançons tradicionals de la festa com “el sereno ha mort un moix”.

La festa ha continuat després amb un tren fantasma que feia voltes pels poble i que ha creat expectació entre els més menuts del poble. El qual ha hagut de fer més voltes per poder atendre a tots els nins i nines que hi volien pujar.

Un altra manera de combinar la introducció a marxes forçades de la festa del Halloween nord-americà però sense perdre els nostres costums i tradicions.

Redacció Noticiari es Saig 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.