Dissabte, setembre 30, 2023
AlgaidaAny LlullCulturaRandaTradicions

La banda de música d’Algaida ja prepara el concert de Santa Cecília

La banda de Música d’Algaida ja treballa de valent per oferir el tradicional concert de Santa Cecília, la patrona o la festa dels músics. Serà el proper dissabte 12 de novembre a les 18 hores a l’Església d’Algaida.

Aquest es realitzarà de forma conjunta entre les bandes de música d’Esporles i d’Algaida i que comptarà amb la col·laboració de l’actor Toni Gomila, també s’hi estrenaran tres obres de tres compositors mallorquins: Victor Ferragut, Antoni Mairata i Xavier Gelabert.

Un concert lligat a Ramon Llull.

Hi ha tres coses que prengueren forma dins el pensament de Ramon Llull: dedicar la seva vida a honorar Jesucrist, acceptant de morir per ell convertint els infidels al seu servei; escriure llibres per comunicar la veritat sobre Déu als qui no la coneixien encara; i fer construir i edificar monestirs per tal de formar futurs missioners.

D’aquesta manera, les bandes de música de Algaida, Esporles, Ses Salines i Son Servera han encarregat tres composicions inèdites als compositors Xavier Gelabert (a qui podeu veure a les fotografies assatjant el passat dilluns), Victor Ferragut i Antoni Mairata a partir de l’obra de Ramon Llull.

Coetàniament, aquest és el títol del concert de composicions musicals contemporànies a partir de la ‘Vida Coetània’, ‘Cant de Ramon’ ‘Lo Desconort’ i ‘Llibre d’Amic e Amat’ de Ramon Llull. La unió de música contemporània interpretada pels músics de cada una de les bandes amb els textos de Llull recitats per l’actor Toni Gomila ens ha de permetre endinsar-nos en l’univers lul·lià i mantenir viu l’esperit de concòrdia i recerca científica de la veritat del més savi i universal dels mallorquins.

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: