Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaCulturaFestesTradicions

Avui els cossiers i el poble d’Algaida tornaran a ser els grans protagonistes de la festa.

A partir de les 19:30 hores els algadins tornarem a emocionar-nos sentit els fabiols i tambors anunciant l’arribada dels cossiers a sa plaça i també demà matí durant i després de la Missa.

Les danses dels Cossiers d’Algaida que s’interpreten són les Bombes (que serveix per acompanyar les autoritats i també hi són la xeremia), Mestre Joan, Els reis, Flor de Murta, Dansa Nova, Obriu-nos, Mergançó, Titoieta (que sempre és la darrera i es mata al dimoni) i l’Oferta (s’executa dins l’església davant la relíquia del sant o de la veracreu).

Enguany però els Cossiers d’Algaida tenen la il·lusió d’impulsar un caire més participatiu a la festa i han volgut que els rams d’alfabeguera fossin, més que mai, l’olor del nostre poble. Per això havien demanat a tots als que vulguin col.laborar, que avui dia de la revetlla, el 24 de juliol, duguessin els rams d’alfabeguera de fulla petita i mitjana al local de l’Obra Cultural entre les 11.30 i les 13h o entre les 16 i les 17.30h.

Si no hi ha canvis de darrera hora enguany els cossiers de la revetla de Sant Jaume seran: Laura Mindona (dama), Joan Antoni Juan, Jordi Juan, Guillem Puigserver, Guillem Barceló, Guillem Andreu i Xesc Barceló amb el dimoni que serà Pau Bibiloni.

El dia de Sant Jaume la dama serà na Joana Maria Mindona, i els cossiers seran Ramon Bibiloni, Biel Bibiloni, Celestí Oliver, Bernat Riu, Pep Pou i Joan Fiol. El dia de festa el dimoni serà Mateu Juan.

No cal dir que els cossiers no podrien dansar sense els flabiolers i xeremiers: Mateu Mulet, Alexandra Mulet i Mireia Majoral.

Finalment us recordam que Algaida Jove ha posat en marxa una iniciativa en què se’ns demana que duguem la camiseta elaborada per l’ocasió, disseny de la qual també forma part de la portada del programa de festes i que ha anat a càrrec de Llucia Santa Cruz Ramis. També han demanat que decorem finestres i balcons amb els colors dels cossiers (verd, groc i vermell) com ja han fet moltes cases particulars i molts de negocis. Podreu trobar les fotografies al nostre especial festes.

Des d’essaig.cat us demanam també que empreu l’etiqueta #festesalgaida19.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: