Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Crònica del plenari del mes de desembre

plenaridesembre16Ahir vespre va tenir lloc el darrer plenari de l’any amb l’assistència de tots els regidors.

Després de la lectura de l’acta anterior, es va dur a terme l’aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdit núm. 7/2016 del vigent pressupost, per crèdit extraordinari i suplement de crèdit finançat amb càrrec a transferències. Això suposa fer un canvi en els crèdits per tal de poder pagar 3000 euros d’enllumenat públic i 7500 d’instal·lacions esportives procedents d’altres partides que no s’han utilitzat. S’aprova per unanimitat.

El plenari per unanimitat és va adherir a la moció presentada per Més per Algaida, Pina i Randa d’impuls a les mesures de l’Estat espanyol per a la solució definitiva a la situació del Sàhara Occidental. El grup de Més per Mallorca demana que l’Estat Espanyol, durant la seva Presidència del Consell de Seguretat de les Nacions Unides el mes de desembre de 2016, impulsi totes les mesures necessàries que garanteixin l’exercici efectiu i amb garanties del dret d’autodeterminació del poble saharià. La moció s’enviarà a la Delegació de Govern de les Illes Balears com a declaració institucional del consistori algaidí. El grup socialista s’hi adhereix recordant que ha fet més la població civil que els estats. El partit popular també s’hi adhereix i la moció és aprovada per unanimitat.

Pel que fa a les resolucions d’Alcaldia adoptades des del darrer ple ordinari, el PP demanaà pel decret 304 sobre l’habilitació a Natura Parc per a l’enviament de cartes oficials als propietaris dels animals. La secretària municipal informà que  varen acordar que la comunicació als propietaris d’animals la faran directament la Fundació Natura Parc, per reduir temps i despesa. La batlessa Maria Antònia Mulet va explicar que això ja ho ha fet l’Ajuntament de Porreres

El decret 309 de sol·licitud d’ajuts per a actuacions de foment de l’ús de la llengua catalana. La regidora Margalida Garcias informà que s’hi han presentat a les ajudes el programes de mà dels premis de Castellitx, les agendes i el programa de lectura fàcil.

Pel que fa a la informació Municipal, la batlessa informa que s’han iniciat un cursos aquest novembre sobre tècniques d’estudi i habilitats socials per a mares i pares que començaren amb un notable èxit de participació.

La batlessa va dir que ahir va finalitzat la campanya de Nadal de joguines i de’aliments i la regidora Catalina Maria Fullana va afegir que enguany s’havien aconsegyuit més de 250 quilos d’aliments. Tot un èxit

L’Àrea de Promoció Econòmica ha fet un taller de decoració dels aparadors de Nadal, que forma part del projecte de Icomerç, que ja llueixen els comerços i empreses d’Algaida, per impulsar les compres de Nadal a Algaida en el comerç local. Com a novetat enguany i en el marc del Mercat d’Algaida que se celebra el proper dissabte a partir de les 17 hores a la plaça d’Algaida, els comerços d’Algaida obriran les seves portes.

La Batlessa Maria Antònia Mulet informà que s’han adherit a un conveni amb la Conselleria de Treball, Comerç i Industrial per tal de millorar mercats i fires fins als 6000 euros.

La batlessa reconeix en el plenari la feina feta de la Comissió Any Llull en aquest any cultura que ja ha acabat Mulet va afegir que la intenció de l’Ajuntament és construir el LOGO Any Llull de ferro i l’instal·lar-lo a Randa. Per determinar el lloc es convocara la Comissió i entre tots es decidirà.

Tot i que no s’ha pogut assistir per mor del plenari, la batlessa Maria Antònia Mulet ha informà que a la mateixa hora a Santanyí la Fundació Banc de Sang i Teixitses feia un acte d’homenatge als donants de sang de Santanyí, Ses Salines, Porreres, Felanitx, Llucmajor, Algaida i Campos que hagin superat, en el cas dels homes les 25, 50 i 75 donacions de sang i les 20,40 o 60 donacions, en el cas de les dones.

La família de Pere Mulet agraeix la posada del seu nom a un dels Premis Castellitx, concretament el de narrativa. Cal recordar que fou aprovat a la sessió plenària de dia 6 d’octubre de 2016 per unanimitat.

En l’apartat de precs i preguntes, Rafel Oliver del grup municipal del Partit Popular, va demanar per què els canvis a la ronda de circumval·lació no s’hi va tots els representants a parlar amb el director general. La batlessa digué que no te cap problema en convocar una reunió. Informa que ara estan pendents de recursos hídrics i d’unes faroles a una rodona. Mulet afegí que a més a més, l’obra ha canviat d’enginyer. Tomeu Ballester de Més per Algaida, Pina Randa, s’afegí a la pregunta i la feu extensiva aquesta preocupació al tema de la carretera de Llucmajor. La batlessa informà que cap problema, però que en el cas de la carretera de Lucmajor, està aturat el projecte perquè la Comissió de Medi Ambient  ha presentat unes modificacions que per ella són substancials però que per al departament de Territori del Consell no ho són.

Torn ara pes ecosobiranistes, Tomeu Ballester demanà pel tema dels polícies interins i de la suspensió del TSJB de la contractació d’interins per desenvolupar tasques de seguretat. Segons la batlessa, la recomanació del Govern de les Illes Baleasrs, tot i que recorrerà la sentència, és no contractar interí. A Algaida no tenim problemes perquè les places estan dotades.

Ballester demana per la valoració de la zona blava a plaça, i la batlessa afirma que de moment és positiu i que se nota la rotació de cotxes i que hi ha aparcaments buits. Rafel Oliver del PP demana si l’Ajuntament té ordenança municipal o no que per regular aquesta mesura. La batlessa Mulet li respongué que ho consultarà però que va demanar si era legal deixar només un paper o no, i la resposta de la policia local fou que si que ho era. .

Ballester diu que el càrrega i descarrega de davant correus es contradictori perquè els divendres dia de mercat s’hi permet aparcar. La batlessa ho Mirarà

Ballester demana per l’expedient urbanístic iniciat contra s’acadèmia. La batlessa digué que efectivament està obert, i que de moment, tot i que pot obrir com a cafè concert no ho pot fer com a cafeteria.

Finalment Margalida Puigserver demanà a la batlessa que com a Ajuntament que és membre de la Mancomunitat del Pla de Mallorca, i que segons les seves informacions era l’única entitat que no ha signat el conveni d’incorporar psicòlegs a l’equip de Serveis Socials, pressioni a la resta de batles perquè la Mancomunitat del Pla s’hi adhereix. Puigserver considerà que la manca d’educadors de carrer no pot ser una excusa per no incorporar aquests professionals als equips, la qual seria molt positiva segons ella. La batlessa, que no va dubtar de la possibilitat de millora que això suposava, va recordar que l’any passat tampoc s’hi va adherir perquè feien falta educadors de carrers i que la decisió estava basada en una decisió tècnica de les treballadores socials de la Mancomunitat, ja que tenim només dos educadors quan en tocaria tenir 4. Puigserver va afegir que amb la dotació pressupostària del Consell també es podria contractar nous educadors de carrer. La batlessa tancà el tema dient que ho estudiarien amb la resta de batles però que Algaida només és un dels 14 membres de la Mancomunitat.

La batlessa Mulet va concloure recordant els actes de Nadal i desitjan bones festes.

Redacció Noticiari es Saig 

 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d