Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidacarreteresCulturaPla de Mallorca

El bou de Son Munar torna a tenir banyes

bousonmunardesembre16
Foto: J. Socies

La notícia havia passat bastant desapercebuda i no tots els conductors s’havien adonat que el bou de Son Munar ha recuperat des de principis de mes la seva cornamenta.

Feia quatre anys que el toro d’Osborne a Algaida apareixia sense la testa perquè el cap i la seva cornamenta va ser arrencada pel col·lectiu independentista Arran. Des de llavors, la vella tanca publicitària ha estat pintada amb tots els colors. Ara, l’empresa vinatera de Jerez, que és la propietària del cartell, ha procedit a reconstruir el cap i les banyes de l’animal.

Des del departament d’Imatge i Comunicació corporativa d’Osborne han assenyalat al diari Última Hora que «les tanques del bou són propietat de la nostra companyia i per això és l’empresa qui s’encarrega del seu manteniment i reparació de forma continuada». Apunten que «teníem coneixement del desperfecte de la tanca de Mallorca, però anem prenent nota de les que necessiten algun tipus de manteniment, i s’estableix una ruta per fer-ho».

En referència al bou ubicat a la finca de Son Munar, a la carretera de Palma a Manacor i situada entre els municipis d’Algaida i Montuïri, des Osborne han assenyalat al rotatiu del grup Serra que «és una tanca a la qual li tenim un afecte especial perquè és una de les que més simpaties rep per part d’alguns mallorquins, que quan està deteriorada ens avisen i fins i tot en algunes ocasions han arribat fins a organitzar-se per pintar-la de negre després d’algunes pintades».

Postser l’empresa espera que siguin aquests col·lectius els qui pintin de negre, ja que en aquesta ocasió, tot i que han recuperat les banyes, no l’han pintat de negre.

Són molts els mallorquins que aprecien la tanca publicitària en forma de bou com els que la rebutgen, per les connotacions que tenen els toros dins la cultura espanyola. Sigui com sigui, aquest bou ha hagut de ser pintat i reparat en diferents ocasions, alguns com a acte de protesta o en defensa dels docents, i d’altres com a promoció, ja sigui de les seves festes (piners i montuirers) o d’una pel·lícula.

La web de l’Agrupació fotogràfica d’Algaida té un recull de 87 fotografies de tots els canvis i desperfectes que ha patit el bou de Son Munar

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d