Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaCoronavirusPinaRanda

L’aplicació d’alerta de contagis radar Covid ja està operativa a les Illes Balears.

La Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial ha anunciat aquest dilluns que l’aplicació voluntària d’alerta de contagis Radar covid ja està operativa a Balears, que es converteix així en la setena comunitat autònoma en què ja està en marxa. L’anunci s’ha fet a través de les xarxes socials. Està disponible en català, que es converteix en la primera llengua cooficial a incorporar-se a l’app. També està disponible en castellà i anglès.

Segons publica la Secretària d’Estat de el ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital a Twitter, Balears ha completat el procés tècnic necessari per utilitzar Radar covid i el sistema ja està plenament operatiu. Es converteix en la setena comunitat autònoma en què l’aplicació està en marxa després que la presidenta Francina Armengol anunciés el passat 1 d’agost el interès de l’arxipèlag en comptar amb aquesta eina. Es preveia, en principi que arribàs sobre el 10 d’agost.

L’aplicació Radar Covid permet informar els nostres contactes si hem donat positiu a la prova del coronavirus. D’aquesta manera, les persones que han estat amb nosaltres més de 15 minuts i a menys de dos metres reben una alerta que els diu que han estat prop d’un cas, i que, per tant, s’haurien de fer la prova.

L’app, que ja funciona tant per a mòbils Apple com per a  Android, no guarda ni envia cap mena de dada personal de l’usuari. Tampoc fa ús de dades de geolocalització i es basa tan sols en la connexió Bluetooth. El telèfon que la tingui instal·lada periòdicament enviarà per Bluetooth un codi aleatori únic que rebran i guardaran tots els telèfons propers que també tenguin la mateixa eina. També rebrà, al seu torn, el dels altres mòbils. Mentre els telèfons estiguin a prop, es continuaran intercanviant codis aleatoris i es crearà un registre que es guardarà 14 dies.

Si en algun moment dels següents catorze dies es detecta la covid-19 en alguns dels propietaris dels aparells, la persona infectada rebrà un codi del sistema de salut que podrà introduir a l’aplicació, que alhora avisarà els usuaris que també la tenguin i hagin estat en contacte estret amb l’infectat per covid-19. L’aplicació entén per contacte estret qualsevol persona amb qui l’usuari hagi estat a menys de dos metres i durant un mínim de quinze minuts. El nostre contacte en cap cas sap que el contagiat som nosaltres.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: