Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidaEconomiaPinaRanda

L’atur apuja un 10,71 % a Algaida, Pina i Randa

infografia_atur_nov16L’atur apuja al mes de novembre a Algaida un 10,71 % respecte del mes de octubre. La xifra d’aturats d’Algaida, Pina i Randa inscrits al SOIB apuja fins als 248, això vol dir que 24 persones han perdut la feina aquest mes de novembre (17 homes i 7 dones).

És nota la finalització de la temporada turística a les Illes Balears i de la estacionalitat turística que condiciona el nostre mercat laboral. De les dades es desprèn que son els grups d’edats a partir dels 25 anys i sobretot del sector serveis on han finalitzat la totalitat dels 25 contractes de treball, només compensat per què 1 persona a trobat feina al sector industrial.

Les xifres per sexe tampoc són alentadores i demostren que encara queda molt camí per fer en igualtat. Tot i que aquest mes passat són els homes el sector on es perd més llocs de feina (17 homes front a 7 dones), en les dades generals són les dones les que estan, sobretot a les franges d’edat més joves, amb taxes d’atur femení superior al masculí.

atur_novembre16

Tanmateix, les dades interannuals d’atur a Algaida demostren que el nombre d’aturats és inferior a tots els gèneres, grups d’edat i sector econòmics respecte del mateix mes de 2015. Si comparam aquestes dades amb les de fa un any, hi havia 287 persones aturades al nostre municipi, el que suposa una variació del 13,59 % menys de persones apuntades al SOIB que el mateix mes de novembre de 2015.

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d