Divendres, desembre 8, 2023
AlgaidaNadalPinaRanda

Els Reis d’Orient ja han deixat tots el regals als nins i grans del poble

Com es habitual a les 18 hores del 5 de gener a sa plaça d’Algaida, grans i petits  l’omplen de gom a gom per rebre a ses Majestats els Reis d’Orient: Melsion, Gaspar i Baltasar. Els tres reis arribaren a la plaça del poble pujats damunt tres carrosses, una per cada Rei precedits per la Banda de Música d’Algaida i un bon grapat de tuaregs amb bengales qe anunciaven l’arribada de la comitiva reial.

Una vegada han arribat a plaça amb les seves carrosses han fet dues voltes perquè tots els nins i nines del poble els poguessin veure i saludar. Poc després els tuaregs han fet camí per què els tres Reis pujassin al cadafal on han estat rebuts per la batlessa Maria Antònia Mulet. En el seu discurs de benvinguda, la batlessa ha demanat als Reis que duguin salut i feina a tota la gent del poble que ara no en té a més de repartir els regals a tots els nins i nines del municipi, i ha tengut un recordatori pels nins que no podran gaudir dels reis per mor de la guerra i les injustícies del món.

Ses Majestats per la seva banda, han saludat a tota la gent que s’havia concentrat a plaça per veure’ls i han agraït a tothom la benvinguda. En el discurs, pronunciat pel rei Baltasar, han assegurat que tots els nins havien estat bons al·lots i han demanat a grans i petits que partissin a casa seva i que després passarien en persona a deixar-los els regals.

Eren molts els grans i petits que tremolaven d’alegria i d’il·lusió de veure una vegada més a ses Majestats els Reis d’Orient i que han estat ben contents de poder arreplegar els caramels que els Reis els havien duit expressament. Com en anys anteriors, el caramels han estat llençats una vegada els reis eren damunt es cadafal.

es Saig acompanya al Rei Baltasar

Aquest noticiari hem acompanyat al rei Baltasar en els inicis del seu recorregut per les cases del poble cap al carrer dels cavallers. La il·lusió dels més petits era ben present i la dels pares de veure la reaccionar dels seus fills era digne de veure. El rei Baltasar i els seus patges no perderen en cap moment el somriure i menys quan veien les cares de felicitat dels infants.

Sa Majestat Baltasar també fou l’encarregat de repartir els regals a la gent del poble que viu a fora vila i que l’Ajuntament havia previst fossin repartits al casal Pere Capellà a una desena de famílies.

15826699_10210121374622865_94348410935471844_nA les 18:45 es produí l’arribada de Ses Majestat a Pina, que com sabeu som màgics, i poden arribar per tot. Després de l’Adoració dels Reis i de la missa solemne, els reis repartiren els regals a tots els nins i nines de Pina.

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d