Alerta groga per pluges intenses i fortes ratxes de vent

L’agència Estatal de Meteorologia ha activat ha decretat avís groc per pluges i fortes ratxes de vent a Mallorca. S’esperen pluges generalitzades a la major part de  les Balears. Les precipitacions més intenses, localment molt fortes i ocasionalment amb tempesta, es donaran a la meitat est peninsular i a les Balears, sobretot a l’àrea mediterrània, tendint a disminuir pel sud-est al llarg del dia. Les ratxes de vent fort s’estendran a bona part de la meitat oriental peninsular i a Balears, sobretot en zones muntanyoses i en algunes costes, tendint a disminuir pel sud. L’alerta groga està activada fins a les 6 del matí de demà dimarts 3 de novembre.

D’altra banda, La Direcció General d’Emergències i Interior, depenent de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per pluges a totes les Illes Balears.La fase d’IG1 per pluges potencialment perilloses, la Direcció General d’Emergències i Interior juntament amb el Sistema d’Emergències 112 recomanen als ciutadans adoptar les mesures comuns davant aquest tipus de situacions, com ara: impedir l’entrada d’aigua, evitar soterranis o zones baixes, allunyar-se dels torrents, no travessar zones inundades ni a peu ni en vehicles, no estacionar als ponts, voreres o desembocadures i evitar desplaçaments en cotxe o fer-los per rutes principals.

Recordau que, en cas d’emergència, heu de telefonar al telèfon d’emergències 112

Redacció Noticiari Es saig

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.