Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaMeteorologia adversaPinaRanda

Alerta groga per pluges intenses i fortes ratxes de vent

L’agència Estatal de Meteorologia ha activat ha decretat avís groc per pluges i fortes ratxes de vent a Mallorca. S’esperen pluges generalitzades a la major part de  les Balears. Les precipitacions més intenses, localment molt fortes i ocasionalment amb tempesta, es donaran a la meitat est peninsular i a les Balears, sobretot a l’àrea mediterrània, tendint a disminuir pel sud-est al llarg del dia. Les ratxes de vent fort s’estendran a bona part de la meitat oriental peninsular i a Balears, sobretot en zones muntanyoses i en algunes costes, tendint a disminuir pel sud. L’alerta groga està activada fins a les 6 del matí de demà dimarts 3 de novembre.

D’altra banda, La Direcció General d’Emergències i Interior, depenent de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per pluges a totes les Illes Balears.La fase d’IG1 per pluges potencialment perilloses, la Direcció General d’Emergències i Interior juntament amb el Sistema d’Emergències 112 recomanen als ciutadans adoptar les mesures comuns davant aquest tipus de situacions, com ara: impedir l’entrada d’aigua, evitar soterranis o zones baixes, allunyar-se dels torrents, no travessar zones inundades ni a peu ni en vehicles, no estacionar als ponts, voreres o desembocadures i evitar desplaçaments en cotxe o fer-los per rutes principals.

Recordau que, en cas d’emergència, heu de telefonar al telèfon d’emergències 112

Redacció Noticiari Es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: