Dimarts, desembre 5, 2023
Algaida

25 anys d’escoleta municipal Flor de Murta

L’escoleta municipal Flor de Murta – nom d’una de les danses dels Cossiers- arriba al primer quart de segle de vida “gaudint de molt bona salut i coincidint amb un canvi metodològic pioner realitzat el darrer curs i que té com a pilars l’educació integral, l’aprenentatge d’hàbits, els jocs i la integració dels espais del centre a l’ús dels nins i nines”. Aquest projecte pedagògic, “és una passa més en el procés evolutiu que des que va obrir les seves portes ha anat fent sempre coincidint amb les necessitats de la societat algaidina”, explica la regidora d’Educació i Cultura, Margalida Garcies. Abans el centre ha estat objecte de dues ampliacions i adaptacions dels seus espais.

escoleta1

Aquesta evolució constant “és una mostra que l’Ajuntament d’Algaida sempre ha apostat per l’educació i ha tengut molt clar en prioritzar la seva inversió en educació i millorar en aquest sentit, i donar servei a les famílies en compaginar la seva feina amb l’educació tan important en els primers anys d’infantesa”, apunta Garcies qui vol deixar clar que, tot i les iniciatives polítiques, “sense les educadores del centre i tota la seva difícil tasca del dia a dia, no seria possible el procés de creixement i adaptació de la nostra escoleta”. En aquest sentit, destaca la figura de l’educadora Maria Arbona qui va ser la primera mestra, “ella ha viscut tot el procés d’aquests 25 anys, ja que encarà hi fa feina”.

El calendari del 2017

calendariEl calendari municipal de 2017 de l’Ajuntament d’Algaida commemora el 25 aniversari de l’Escoleta Municipal Flor de Murta. Així, les dues primeres imatges són dels infants i educadores de la primera promoció que fou al curs 1991-1992 quan els nins i nines tenien dos anys i a la resta de mesos de l’any hi apareixen fotografies actuals que reprodueixen com és un dia a lescoleta i l’ambient que shi respira des que arriben els nins i nines i fins que se’n van a casa i que va fer expressament el fotògraf Biel Munar Riu.

A banda del calendari, es duran a terme altres activitats encara per concretar per a celebrar i commemorar aquests 25 anys de vida. “Serà un 2017 dedicat a l’educació, sensibilització i obertura de portes de l’Escoleta Flor de Murta”, apunta la regidora.

Fotografies

A les dues imatges que s’adjunten hi ha el primer curs de nins de 2 anys. El text del calendari diu: “Infants i mestres del curs 1991-1992, la primera promoció de l’Escoleta: Adrián, Aina Maria, Catalina, Catalina, Jaume, Marc, Maria, Mercè, Pep, Rafel, Ricardo, Toni. Mestres: Maria Arbona i Maria Fullana”.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d