Dimecres, setembre 27, 2023
AlgaidaEducacióPinaRandaSeguretat

Campanya dels Policies Tutors contra l’assetjament escolar

Com cada any, el 2 de maig se celebra el Dia Internacional contra el Bullying, una data assenyalada en el calendari de molts països i que es remunta al 2012, en una iniciativa de les Nacions Unides per generar consciència social sobre un problema que afecta milions de joves de tot el món. I és que l’assetjament Escolar, conegut també per les seves nom en anglès Bullying, no és “una cosa de nins”.

ImprimirPer això la Direcció general d’Emergències i Interior del Govern de les Illes Balears ha posat en marxa la campanya Stop Bullying. Si coneixes d’algun company o companya que pateixi o si ets tu mateix el qui pateix assetjament escolar pots enviar un WhatsApp al policia tutor i t’ajudarà. El municipi d’Algaida s’ha adherit a la campanya i el número de telèfon de WhatsApp és el 671 618 504.

Els missatges enviats per WhatsApp es contestaran quan el policia tutor estigui de servei, és a dir, no és un servei 24 hores, ni tampoc és un servei per fer-hi bromes. La situació és seriosa i n’hem de ser responsables.

En cas d’urgència també podeu telefonar al telèfon contra l’Assetjament escolar que ha posar en marxa el Ministeri d’Educació i que és el 900 018 018.

Algunes dades sobre l’assetjament escolar

Les estadístiques de l’assetjament escolar són alarmants, i les més fiables, afirmen que un de cada quatre nins pateix algun tipus d’assetjament. Traduït en nombres: al voltant de dos milions de nens, dels quals, uns 200.000 pateixen assetjament d’alta intensitat. Més enllà de les xifres, els experts afirmen que la clau per eradicar el bullying està en els espectadors passius: als nins no els agrada parlar-ne ni denunciar-ho, i en els col·legis es genera una atmosfera de silenci al voltant del assetjament que dificulta seva detecció.

Tant el bullying com el ciberbullying (l’assetjament a través d’Internet i les xarxes socials) apareixen en edats molt primerenques, però és en el Cicle Superior de Primària (5è. i 6è.) on es dóna el major percentatge, amb manifestacions d’agressió física o verbal més greus.

L’Organització Mundial de la Salut, per la seva banda, situa a Espanya com un dels països líders en ciberassetjament després de comparar els resultats d’enquestes de fins a 42 països repartits entre Europa i Amèrica del Nord, destacant com especialment sensible l’edat dels 13 anys .

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: