Dilluns, octubre 2, 2023
Algaida

Algaida es troba entre els primers 15 municipis de Balears amb major nivell de renda

Algaida_paisatgeAlgaida se situa en la posició número 14 de la totalitat dels municipis amb la renda mitjana bruta més alta. Concretament Algaida compta amb una mitjana 26.101 euros per habitant per a l’any 2015. A nivell de l’Estat, el nostre municipi ha escalat 50 posicions respecte del 2014, ja que segons dades de l’Agència Tributària ocupam durant el 2015 la posició 332 a tot l’estat.

Valldemossa, Esporles i Bunyola i tots ells milloren posicions en aquest particular llistat, segons les dades fetes públiques aquest dimarts per l’Agència Tributària. La renda mitjana d’aquests municipis supera àmpliament la mitjana de Balears i d’Espanya. Els habitants de Valldemossa declaraven el 2015 uns ingressos bruts mitjans de 38.630 euros a l’any. Esporles baixa fins als 34.650 euros de mitjana per declarant i any, i Bunyola, 31.056 euros. Cal tenir en compte que la renda mitjana dels ciutadans de Balears va ser aquest any de 25.745 euros a l’any, lleugerament per sobre de la mitjana espanyola, que va ser de 25.582 euros.

A la banda oposada de la llista se situa el municipi de Capdepera. La renda mitjana que van declarar els habitants d’aquest municipi va ser de 19.419 euros, el que el situa en el lloc número 1.408 de tot Espanya. També guanya posicions respecte al lloc que ocupava un any abans: era el 1.477 de la llista.

En termes generals, els municipis de les Illes se situen a la part alta de la taula ja que hi ha més de 5.000 municipis a tot Espanya en els quals viuen més de mil habitants. Cal tenir en compte que a la llista facilitada per l’Agència Tributària no inclou els municipis de menys de mil habitants.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: