Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaEconomiaInfraestructures

Noves inversions sostenibles en l’enllumenat públic de led a Algaida

Tal i com s’aprovà en el passat plenari del mes d’octubre, l’Ajuntament d’Algaida realitzarà una inversió de 168.000 euros del romanent de tresoreria de 2016, en obres que han d’anar en benefici de la protecció del medi ambient. Aquestes millores afectaran diferents edificis públics i consisteixen en la substitució de l’enllumenat de sodi tradicional per led amb l’objectiu de reduir el consum elèctric i, conseqüentment, les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.

Aquest projecte de millora d’eficiència energètica consistent en el canvi a enllumenat de led es farà als edificis educatius com ara Escoleta Municipal Flor de Murta, al CEIP Pare Bartomeu Pou, al menjador d’aquest centre, a les pistes poliesportives i també a les oficines municipals de la Casa de la Vila. Així mateix, el projecte preveu la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’Ajuntament d’Algaida i també a l’edifici d’educació Primària del col·legi públic.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que amb aquesta inversió “hem calculat que estalviarem prop de 20.000 euros cada any en la factura de llum, amb la qual cosa amb 8 anys haurem recuperat la inversió que haurà fet l’Ajuntament”.

Mulet afegeix que la reducció d’emissions de CO2 és de 527’30 tones, “un xifra que equival a la sembra de 250 arbres”. “El consum amb el led es redueix un 50 o 60 per cent”, apunta la batlessa qui afegeix que es marca com a objectiu “anar implantat aquest enllumenat amb led a tots els edificis municipals i espais públics com ja vàrem fer a la plaça de la Vila a finals de 2016”.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Algaida es va adherir l’any 2011 al pacte de batles que es féu en l’àmbit estatal i segons al qual els ajuntaments es comprometien a aplicar polítiques en benefici del medi ambient per lluitar contra el canvi climàtic. A Algaida hi ha un pla d’acció d’energia sostenible (PAES) municipal es va aplicant a mesura que hi ha disponibilitat.

Redacció@essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: