Dijous, novembre 30, 2023
AlgaidaEconomiaPinapolíticaPressupostsRanda

No s’aproven els pressuposts de l’Ajuntament d’Algaida per al 2018

img_4884
Un moment del debat pressupostari.

Era el punt més important del plenari. L’aprovació inicial dels pressuposts municipals de l’any 2018. Aquests preveien uns ingressos de 3812430,02 euros, amb un increment dels ingressos per impostos directes, sobretot IBI, i una reducció per les taxes per la davallada de la taxa de fems. Pel fa a les despeses destacaven que practicament es doblaven les inversions reals passant de 182.560,38 a 361.980,43 euros, que entre d’altres incloïen els 104.000 euros dels pressuposts participatius.

Rafel Oliver del PP ha criticat que els pressuposts siguin continuïstes i que entre una cosa i l’altra s’hagin deixat perdre prop de 750.000 euros en subvencions. Segons Oliver uns 500.000 euros de les ajudes a estades turístiques i 250.000 del pla especial del Consell. Mulet ha respost que no interpretaren que se poguessin presentar segons quins projectes i que en tot cas no s’hauria arribat a aquesta quantitat ja que hi haurien presentat el,projecte Llull de Randa. Respecte a la subvenció del Consell la batlessa Mulet va dir que no la va deixar perdre i que va entrar fora de termini per un problema els registres d’entrada i sortida al consistori. El PP també ha criticat que els pressupostos que es volien aprovar deixassin sense dotació econòmica dues places de Policia Local turístiques. Oliver no entèn per què el PSOE i l’equip de govern no ha volgut pactar els pressuposts.

Per la seva banda, els representants de Més per Algaida també han votat en contra als pressuposts de 2018. Els ecosobiranistes han informat en una nota de premsa que Son uns pressuposts continuistes, en els quals no hi ha cap línia política nova, ni cap aposta ni impuls per un projecte de futur. “L’equip del PSOE està vivint de l’herència rebuda d’anteriors mandats i Algaida necessita noves i valentes iniciatives en promoció econòmica, turisme, urbanisme, personal de l’ajuntament, etc”

Com el Partit Popular també coincideixen en les crítiques de que els pressuposts no han estat concensuats. “No s’ha confiat en les altres forces polítiques per participar en l’elaboració dels pressuposts i per tant s’ha deixat de banda a més de la meitat dels votants del municipi. Un grup de govern no pot parlar de participació ciutadana si és incapaç de seure’s a xerrar amb els altres partits polítics que representen a la ciutadania” han afirmat en el plenari i recordat en la nota.

Ambdós partits també han criticat que la majoria dels projectes dels pressuposts participatius estiguin “majoritàriament enfocades a l’escola’ segons els representants del PP, i que des de l’Ajuntament no s’hagi fet res per evitar que puguin ser controlats per un col.lectiu en concret. La batlessa ha resposta que “això és el que vota la gent”.

Tant en el plenari com en declaracions a aquest digital, tant el PP com Més per Algaida es mostren disposats a col.laborar en un procés d’elaboració dels pressuposts fet a partir del consens, i consideren inexplicable l’actitud de l’equip de govern.

La batlessa Maria Antònia Mulet va dir que amb perdre la votació dels pressuposts “més que una derrota politica del PSOE sinó de la ciutadania que veurà que no és possible dur a terme les inversions dels pressuposts participatius”. Tant Oliver (PP) com Ballester (Més) coincidiren en què aquesta era una possibilitat que podien haver-la pensat i negociar, recordant-los que estan en minoria. Mulet va dir que saben que estan en minoria d’ençà de 2015 però que tenien clares les prioritats polítiques dels pressuposts.

Tal i com ha pogut confirmar aquest digital, la no aprovació dels pressuposts suposa la pròrroga dels pressuposts de l’any 2017, amb la qual cosa no es poden dur a terme el conjunt de les inversions previstes en els pressuposts d’enguany, ja que els pressuposts queden limitats en aquesta partida a la meitat.

El debat va continuar a les xarxes socials a partir de la darrera hora publicada ahir al nostre facebook. No obstant això, intentant editar la imatge, esborràrem la publicació per error i amb aquesta també els comentaris. Reiteram les nostres disculpes als participants.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: